Dela sidan på sociala medier

Kontaktinformation

Tre personer som går på en gräsmatta

Introduktion

Introduktionen kommer att vara föräldraaktiv, vilket innebär att ni föräldrar är här på förskolan med ert barn under hela introduktionen som en personal för ert barn.

Introduktionstider

  • Dag 1: Måndag, klockan 09.30-10.15
  • Dag 2: Tisdag, klockan 09.15-10.15
  • Dag 3: Onsdag, klockan 09.15-10.15
  • Dag 4: Torsdag: klockan 09.15-10.15
  • Dag 5: Fredag, klockan 09.15-10.15

Dag 4 och 5 lämnas barnen själva en kortare stund på förskolan, cirka 15-30 minuter.

Vecka 2 utökar vi barnets tid successivt till att bli en hel dag med lunch, vila och mellanmål i slutet av veckan, cirka 9.00-14.30.

Vecka 3 siktar vi på att barnet går sitt ordinarie schema, men med möjlighet till kortare dagar för att kunna följa barnets behov och personlighet. Hur snabbt en introduktion går påverkas naturligtvis också av ålder och eventuell erfarenhet från annan förskola.

Varför föräldraaktiv introduktion?

Vi tänker att barnet introduceras in i en verksamhet och ett socialt sammanhang, inte till en specifik pedagog. Alla pedagoger känner sig delaktiga i varje barn. Ni föräldrar är med ert barn under hela introduktionen och är delaktiga i avdelningens verksamhet. Det är ni som utgör tryggheten för era barn och vi pedagoger som erbjuder barnen spännande aktiviteter att prova på. På så sätt får ni inblick i vad ert barn får uppleva och hur ert barns vistelse på förskolan kommer att vara.

Ni föräldrar är under introduktionen ansvariga för omsorgsrutiner som blöjbyte/toalettbesök, på- och avklädning och trösta om det behövs. Eftersom ni är med under introduktionen så är det viktigt att du som förälder tänker på att ha kläder efter väder eftersom vi är både ute och inne.

Tänk också på att inte ha kläder du är rädd om då vi arbetar en del med skapande material, vilket kan ge oönskade fläckar på kläderna.

Sidan uppdaterad 2020-03-10