Dela sidan på sociala medier

Kontaktinformation

Barn som skrattar

Om förskolan Hasselvägen

Förskolan Hasselvägen öppnade för verksamhet i januari 2020. Då slogs de tre förskolorna Hasselvägen, Lövåsen och Vandraren ihop till en gemensam förskola och flyttade in i de då nybyggda lokalerna. I slutet av höstterminen samma år flyttade även förskolan Hälsinggårdens två avdelningar in i våra lokaler.

Förskolan består av totalt åtta avdelningar, fördelat på fyra avdelningar för de yngsta barnen (Violen, Gullvivan, Liljan och Sörgården) samt fyra avdelningar för de äldsta barnen (Månen, Stjärnan, Solen och Norrgården).

I “Galaxen” finns plats för gemensamma aktiviteter och projekt som kan omfatta hela förskolan.

En plats för lärande

På förskolan Hasselvägen arbetar vi aktivt för att möta och utmana varje barn i sitt lärande och sin utveckling enligt förskolans läroplan. Varje avdelning anpassar kontinuerligt sin lärmiljö efter den aktuella barngruppen behov och intressen.

Vi har en väl tilltagen gård som möjliggör olika aktiviteter. Vi har även nära till skog och mark och ger oss gärna iväg på utflykter med barnen.

Förskolan ska vara en plats som bjuder in till lek och nyfiket utforskande, både inomhus och utomhus.

Restaurang Hasselvägen

På “Restaurang Hasselvägen”, tillagas maten från grunden. Här äter vi frukost, lunch och mellanmål. Matsalen har plats för ca 80 barn. Vill du veta mer om vad som händer här, är du välkommen att följa oss på vårt Instagram-konto: https://www.instagram.com/restaurang_hasselvagen/ Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Under rubriken "Mat och måltider" kan du läsa mer om Falu kommuns måltidspolicy, samt hitta vår matsedel.

Sidan uppdaterad 2023-09-25