Dela sidan på sociala medier

Kontaktinformation

Denna nyhet är äldre än 6 månader och kanske inaktuell. Eventuella länkar kan vara trasiga.

Publicerad

Bild som visar vilken format det ska vara 922 gånger 935 pixlar

Språkglädje på förskolan Kvarnen!

Barnen lyssnar på sagor via berättande, böcker, flano och Ugglo som visas på helskärm. Vi rimmar och ramsar, skriver och ljudar bokstäver och övar ljud genom mun-motoriska sagor.

Under februari har vi haft tema språk på förskolan Kvarnen. Våra yngsta barn har lekt grupplekar tillsammans, arbetat med bokstäver och namnbilder, ord och språkljud. Vi har lyssnat på sagor genom olika tekniker som flano, läsa och gestalta. Vi har rimmat och lärt oss nya ramsor. Vi pratar om vad djur heter och hur de låter. Vi har skapat vår Babblarvän Babba med hjälp av potatistryck. Babba symboliserar språkkunskap.

Kvarnvillans sex-åringar har ett stort intresse för bokstäver. Barnen gör bokstäver med hela kroppen, ljudar och sätter samman bokstäverna till ord, skriver sina namn och ord som de känner igen. De rimmar, ramsar, ritar, skriver, berättar berättelser och läser böcker varje dag. Barnen uttrycker sina tankar, känslor och upplevelser i berättande, skapande och i rolleken. Barnen lyssnar på sina modersmål via Ugglo och vi uppmärksammar barnens flerspråkighet i alla situationer.

Potatis skapande Babblaren Babba-språk
Alfabet bokstäver
Sidan uppdaterad 2019-08-01