Dela sidan på sociala medier

Kontaktinformation

Denna nyhet är äldre än 6 månader och kanske inaktuell. Eventuella länkar kan vara trasiga.

Publicerad

Bild som visar vilken format det ska vara 922 gånger 935 pixlar

Vi gör upp eld och grillar korv!

Hackspettarna flyger mellan träden, svampar lyser rött och gult och löven dinglar ner som snöflingor. Barnen tycker om att upptäcka skogen med alla sinnen.

Kvarnens förskola är omgiven av skog. Barnen balanserar på stockar, klättrar upp på stora stenar, lyfter grenar och bygger kojor. Babblarna följer med våra yngsta barn till skogen. Barnen letar skogsföremål som är i samma färg som Babblarna. Våra äldsta barn gör upp eld och grillar korv i skogen. Fjärrvärme arbete pågår på vår gård. Skogsröjare fäller träd och buskar, grävmaskiner gör hål i marken och lämnar hjulspår efter sig. En grävmaskin gräver ner fjärrvärme runt vår gård. De gräver till och med under vår gungställning. Barnen står ofta och tittar och förundras över arbetet och det djupa och långa diket som blir. När vi gick till skogen fick barnen möjlighet att titta på grävmaskinen på nära håll. När vi kom till skogen såg vi hjulspåren efter grävmaskinen. Vi gick omkring och tittade, jämförde med våra spår och trampade runt i leran som blivit.

Under oktober arbetar vi med språk. Språk för våra yngsta barn är att titta på bilder och prata om färger, former, djur och vilka som hör ihop. En del bilder sjunger vi sånger och ramsor till. Våra äldsta barn sjunger med instrument, lär känna bokstäver med hela kroppen, övar skriftspråket, ljudar munmotorik sagor och lyssnar på högläsning.

Förskolans pedagoger utbildas i Läslyftet och vi utvecklar vårt interkulturella förhållningssätt. Vi tar tillvara på barnens tidigare erfarenheter, intressen och språkkunskaper.

Hjulspår i lera

Grävmaskin spår i leran

Grävmaskin

En jättestor grävmaskin

Sidan uppdaterad 2022-10-06