Dela sidan på sociala medier

Kontaktinformation

Denna nyhet är äldre än 6 månader och kanske inaktuell. Eventuella länkar kan vara trasiga.

Publicerad

Bild som visar vilken format det ska vara 922 gånger 935 pixlar

Barnen utvecklar sin digitala kompetens

I förskolan får barnen möjlighet att utveckla sin förmåga att kommunicera, dokumentera och förmedla upplevelser, erfarenheter och idéer samt tankar med hjälp av digitala verktyg.

Våra äldsta barn är med i Teknikerjakten. Barnen får utveckla fysiska processer och sätta samman det med digitala processer via olika digitala verktyg. Barnen skapar tre dimensionellt, både fysisikt och digitalt. Teknikerjakten utvecklar barnens rumsuppfattning, spatiala förmåga och ger dem prepositioner samt begrepp kring processerna.

Våra 1-3 åringar har under november månad haft rörelse som tema. Barnen lyssnar och rör sig till musik, både inom- och utomhus. Danserna är både påhittade danser av barnen och rörelsesånger. I den digitala appen "Loopimal" programmerar barnen olika figurer med rörelse och musik till. I lekhallen aktiverar sig barnen i rörelsebanor. Alla ålar, kryper, hoppar och åker rutschkana med stor glädje. I skogen finns en stor gunga att gunga på och stenar att balansera på och hoppa ifrån. Barnen bygger en stor hög av pinnar och stockar, en del stockar är så tunga att alla hjälps åt att flytta dem.


Magna Tiles bygge med ritning

Barnen gör en ritning och bygger efter ritningen

Kub och pyramid av sugrör

Sugrörs pyramid och kub

Kub av tandpetare och ärtor

Kub och pyramid av ärtor och tandpetare

Stock bärs av barn

Samarbete när det är tungt

Sidan uppdaterad 2019-11-27