Dela sidan på sociala medier

Kontaktinformation

Denna nyhet är äldre än 6 månader och kanske inaktuell. Eventuella länkar kan vara trasiga.

Publicerad

Bild som visar vilken format det ska vara 922 gånger 935 pixlar

Vänskap i förskolan

Vi är vänner och tycker om varandra!

Under januari och februari introducerar vi nya kompisar, vi skapar trygghet och vänskap i barngruppen. De äldre barnen visar väg för de yngre och inspirerar till nya förmågor.
Barnen som redan finns hos oss hittar tillbaka till varandra efter julledigheten. På gården gräver barnen i sanden denna ovanliga vinter och gör många sandkakor tillsammans. I skogen klättrar flera barn på stora stenen samtidigt, det kräver både samspel och hänsyn. Inne lyssnar vi på musik och dansar tillsammans, lagar och serverar varandra mat i lilla köket.

Våra äldre barn arbetar med barnkonventionen genom att resa med en luftballong runt i världen under vårterminen. Vi möter olika språk, traditioner, natur, djur, människor, historia och kultur på vår resa. Vi stimulerar barnens språkintresse med att tala arabiska, albanska, swahili, ryska, engelska och svenska i vardagssituationer. Vi ritar manga ifrån Asien och lär oss skriva 1-10 på kinesiska. Vårterminens första tema för de äldre barnen handlar om energi och kroppen. Vi lär känna våra kroppar med rörelse i skogen, kroppsramsor och dans. Vi tar reda på var vi får vår energi ifrån och hur naturen ger oss energi från vatten, sol och vind.

Barn klättrar på en stor sten

Alla kamrater klättrar tillsammans

Manga pokemon ritad

Vi ritar figurer ifrån Asien

Rörelse, barn står på en hand och två ben

Utmaningar som att stå på två ben, men hålla i en hand i marken

Sidan uppdaterad 2020-01-24