Dela sidan på sociala medier

Kontaktinformation

Denna nyhet är äldre än 6 månader och kanske inaktuell. Eventuella länkar kan vara trasiga.

Publicerad

Bild som visar vilken format det ska vara 922 gånger 935 pixlar

Vad är natur och teknik för 1-3 åringar?

Vad flyter på vattenytan? Var tar våra matreser vägen? Hur kan vi få en robot att gå framåt? Vi utmanar och utforskar natur och teknik tillsammans med barnen.

Natur med återvinning och kompostering

Barnen har fått möta tre av sopsamlarmonstren – Kompostina som tar hand om vårt matavfall i de bruna papperspåsarna, Metallika som tar hand om aluminiumfolien som vi får runt maten och Flamman som tar hand om allt brännbart skräp. Barnen samtalar om skräp, både spontant och kring uppdragen.

I vattenlek utforskar barnen olika materials egenskaper tillsammans med vatten. Vad flyter och vad sjunker? Barnen utforskar även färger och skapar med olika tekniker.

Teknik och digitalisering

Vi har en app i plattan med ett hjul. Vi har lagt in bilder som passar till olika sånger och satt bilderna på varsin del av hjulet. När vi klickar på hjulet snurrar det och stannar på den sång vi ska sjunga. Se bild nedan. Barnen programmerar med en robot, Bluebot olika färdriktningar mot givna mål. Vi har en projektor som gör att bilden blir uppförstorad på väggen. Vi gör rörelser och dansar med musik tillsammans med Bolibompadraken.


Digital cirkel

Vilken sång väljer vi i appen

Kompost figurer

Vänner som återvinner vårt skräp

Sidan uppdaterad 2020-03-13