Dela sidan på sociala medier

Kontaktinformation

Barn som skrattar

Om förskolan Samuelsdal

Förskolan Samuelsdal ligger i bostadsområdet Samuelsdal, i närheten av Gruvrisskolan. Förskolan består av två avdelningar, avdelningen Loftet med barn i åldrarna 1-2 år och avdelningen Ladan med barn i åldrarna 3-5 år.

Tvärgrupper

Från och med höstterminen 2018 arbetar vi med att dela in barnen i tre tvärgrupper (Ladan, Loftet samt några barn i Mellangruppen med hemvist i Ladan/Loftet). Detta medför att vi under tisdagar, onsdagar och torsdagar har större möjligheter att arbeta i mer åldershomogena grupper med färre barn i varje grupp, vilket i din tur medför att barnen tillgodogör sig utmaningar, närmare kompisrelationer samt att det allt som oftast är en och samma pedagog som följer barnet under en större del av dagen.

Det viktigaste för oss är att barnen har en rolig, trygg och lärorik tid här på förskolan. Barnen ska känna sig betydelsefulla och få utvecklas i sin egen takt och utifrån sina egna förmågor. Vi pedagoger finns där för att inspirera och bli inspirerade av barnen samt uppmuntra till ett lärande på ett stimulerande och lekfullt sätt.

Besök

Vill du göra ett besök eller har frågor så hör gärna av dig till oss.

  • Avdelning Ladan, telefon: 023-873 36
  • Avdelning Loftet, telefon: 873 35

Hjärtligt välkomna till oss på Samuelsdal!

Barn som dricker vatten ur glas i skogen.
Sidan uppdaterad 2020-03-10