Dela sidan på sociala medier

Kontaktinformation

Tre personer som går på en gräsmatta

Introduktion i Förskolan

Föräldraaktiv introduktion

Vår förskola tillämpar föräldraaktiv introduktion vilket innebär att du som förälder/vårdnadshavare har en viktig roll i introduktionen av förskolan.

Ert barn kommer att möta nya barn, ny miljö och lära känna oss pedagoger tillsammans med er föräldrar/vårdnadshavare. Ni får en inblick i förskolans verksamhet och en bild av hur ert barns tid på förskolan kommer att se ut.

Längd på introduktionen

Introduktionen är cirka fyra till fem dagar och pågår mellan klockan 09.00-13.00. Under dessa tider behöver ni som föräldrar/vårdnadshavare finnas tillgängliga och vara med på förskolan.

Tiderna utgår från barnens behov och kan ändras. Introduktionsdagarna kan också bli fler om behovet finns. Det är viktigt att alla känner sig trygga, barn, föräldrar/vårdnadshavare och pedagoger.

Att tänka på under introduktionen

  • Var aktiv i att introducera ditt barn. Du är barnets länk in i förskolan.
  • Du som vårdnadshavare är den som introducerar ditt barn, byter blöja, tröstar hjälper till med kläder och så vidare. När du sedan lämnar ditt barn hos oss tar vi över.
  • Ta med blöjor (om barnet använder) och kläder för utevistelse i alla väder.
  • Märk barnens kläder och skor med namn.

Introduktionens schema

Dag 1-2

Du som förälder/vårdnadshavare är med under hela dagen för att kunna delta i verksamheten ute och inne. Du sitter med och hjälper till vid lunch och vila.

Dag 3

På denna dag är det lämpligt att du som förälder intar ett mer distanserat förhållnings­sätt men finns i närheten av ditt barn.

Dag 4-5

Om barnet är tryggt kan du som förälder lämna ditt barn på förskolan en stund. Under tiden behöver du finnas tillgänglig på telefon.

Vi ser fram emot en rolig, trygg och lärorik tid tillsammans! 

Fler rutiner

Fler av förskolans rutiner hittar du på sidan Tider och rutiner.

Sidan uppdaterad 2020-03-11