Dela sidan på sociala medier

Kontaktinformation

Tre personer som går i gräset

Inskolning

Ni är välkomna till inskolning för er och ert barn till vår förskola.

Föräldraaktiv inskolning

Vi tänker att barnet skolas in i en verksamhet och ett socialt sammanhang, inte till en specifik pedagog. Alla pedagoger känner sig delaktiga i varje barn. Ni föräldrar är med ert barn under hela inskolningen och är delaktig i avdelningens verksamhet. Det är ni som utgör tryggheten för era barn och vi pedagoger som erbjuder barnen spännande aktiviteter att prova på. På så sätt får ni inblick i vad ert barn får uppleva och hur ert barns vistelse på förskolan kommer att vara.

Ni föräldrar är under inskolningen ansvariga för omsorgsrutiner som blöjbyte och toalettbesök, eventuella måltidssituationer och trösta om det behövs. Det är mycket viktigt att barnen inte behöver vara med om några avsked under de första dagarna.

Kläder under inskolningen

Eftersom ni är med under inskolningen så är det viktigt att du som förälder tänker på att ha kläder efter väder eftersom vi är både ute och inne. Tänk också på att inte ha kläder du är rädd om eftersom vi arbetar en del med skapande material, vilket kan ge oönskade fläckar på kläderna.

Kortare dagar i början

Första veckan efter inskolningen rekommenderar vi att barnen, om det är möjligt, har lite kortare dagar för att vänja sig vid förskolans verksamhet. Det är bra om ni som föräldrar är lättillgängliga vecka 2.

Tider för inskolning

Dag 1

Måndag klockan 09.30-10.30

Dag 2

Tisdag klockan 08.45-10.45

Dag 3

Onsdag klockan 08.45-10.45

Dag4

Torsdag klockan 08.45-10.45. Ni föräldrar är med en stund och sen säger vi hejdå.

Dag 5

Fredag klockan 08.45-10.45. Denna dag säger vi hejdå på en gång.

Sidan uppdaterad 2020-03-09