Dela sidan på sociala medier

Kontaktinformation

En rosa gummistövel som står på en sten med mossa

Vår verksamhet

Det ska vara tryggt, roligt och lärorikt att vara hos oss på Förskolan Ugglevägen. Hälsofrämjande arbete och skapandet av en rik och utvecklande lärmiljö tillsammans med barnen har hög prioritet. Pulshöjande aktiviteter som rörelselekar ute på gården och på utflykter i skog och mark finns med i den dagliga verksamheten.

Barnen ges även möjlighet till lugn och ro under dagen genom olika vilostunder beroende på ålder och behov såsom massage, lugn musik och högläsning.

Barnen görs medvetna om hållbar utveckling genom att de får skapa en relation till naturen runtomkring sig. Utifrån ålder och intresse erbjuds och skapas olika lärande situationer för barnen som till exempel plantering, experiment med olika naturvetenskapliga fenomen, vind, vatten, kyla och värme.

Allas lika värde

Vi arbetar för att alla ska känna sig värdefulla och respekterade av både barn och vuxna. Vi har mycket att lära av varandra, vi ser våra olikheter som en tillgång där vi som pedagoger är lyhörda för barnens tankar och idéer och jobbar för att hjälpa dem utveckla och genomföra dem.

Förskolans läroplan

Här kan du läsa mer om läroplanen för förskolan Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Sidan uppdaterad 2021-01-11