Dela sidan på sociala medier

Kontaktinformation

Tre personer som går på gräsest

Inskolning

Barnets trygghet

Introduktionens syfte är att skapa trygghet för barnet. Det är viktigt att barnet blir tryggt med både pedagoger, barngrupp och miljö på förskolan. Introduktionen kan se olika ut beroende på vilken ålder barnet har samt om barnet har vistats på förskola tidigare.

En vårdnadshavare behöver finnas med barnet under den första tiden av introduktionen. Syftet med det är att barnet får uppleva sin nya vardag tillsammans med sin trygghetsperson. Dessutom får vårdnadshavaren en inblick i hur dagen ser ut tillsammans med sitt barn.

Varierande introduktionstid

Introduktionstiden varierar från barn till barn, räkna med två veckor. Våra erfarna pedagoger avgör när det är dags att lämna barnet på förskolan. De första gångerna ni lämnar och under den första tiden, är det viktigt att ni finns tillgängliga för ert barn.

Det är naturligt att barnet visar känslor och blir ledset eller argt under introduktionsperioden. Som vårdnadshavare kan det vara jobbigt att se sitt barn gråta vid lämning. Vi ser att det är viktigt med tydliga avsked som markerar lämningen. Ni är alltid välkomna att ringa oss för att höra hur det går för ert barn.

En tid efter introduktionen så kan det hända att barnet får en reaktion och blir ledset vid lämning. Barnet känner och läser av sina vårdnadshavare väl, så om vårdnadshavaren känner sig trygg med förskolan så brukar det återspeglas hos barnet. Vi har stor erfarenhet av hur det kan vara att introducera ett barn, så tveka inte att ställa frågor till oss om ni undrar något.

När vi får veta att ni fått förskoleplats hos oss så kommer en pedagog att ta kontakt med er för att berätta hur ert barns introduktion kommer att se ut.

Sidan uppdaterad 2024-03-06