Dela sidan på sociala medier

Kontaktinformation

Tre personer som går på gräsest

Inskolning

Barnens trygghet

Det är viktigt att barnet blir tryggt med både pedagoger och barngruppen, samt det sociala sammanhanget som vistelsen på förskolan innebär. Introduktionen kan se olika ut beroende på vilken ålder barnet är i och om hen har vistats på förskola förut.

Hembesök

För de yngre barnen gör vi ett hembesök där vi får möjlighet att träffa barn och föräldrar i en trygg miljö. På det viset har barnet ett känt ansikte när de gör sitt första besök på förskolan.

Föräldrar med till förskolan

För de yngre barnen finns föräldern med under minst en vecka under förmiddagen för att skapa en relation med pedagogerna och de andra barnen i gruppen. Barnet kan i lugn och ro utforska förskolans miljö.

Varierande introduktionstid

Introduktionstiden varierar från barn till barn, men räkna med två veckors introduktion. Det är barnet som avgör när det är dags att ta nästa steg att lämna mamma eller pappa. De första gångerna ni lämnar och under den första tiden är det viktigt att ni finns tillgängliga för ert barn.

Det är naturligt att barnet visar känslor och bli ledset eller argt. Som förälder kan det vara jobbigt att se sitt barn gråta. Det är ändå viktigt med tydliga avsked som markerar lämningen och som inte fördröjer lämningsprocessen. Ni är alltid välkomna att ringa oss för att höra hur det går.

Det är inte ovanligt att barnet efter en tid på förskolan får ett litet bakslag, som sedan rättar till sig. Barnet känner av och läser av sina föräldrar väl, så om föräldern känner sig trygg med förskolan så brukar det återspeglas hos barnet.

Ställ frågor

Vi har stor erfarenhet av hur det kan vara att skola in ett barn, både som förälder och som pedagog, så tveka inte att ställa frågor till oss om ni undrar något kring skolans egen information.

Vi hör av oss när vi fått adressuppgifter från placeringen och tillsammans bestämmer vi hur ditt barns introduktion kommer att se ut.

Sidan uppdaterad 2019-02-26