Dela sidan på sociala medier

Kontaktinformation

Barn på lekplats.

Fritidshem och fritidsgårdar

Fritidshem

På fritids kommer du att få utveckla intressen inom olika områden - vi utgår ifrån din nyfikenhet och det som gör dig glad. Du ska mötas av respekt, men också möta andra med samma respekt tillbaka.

Du kommer att få delta i aktiviteter som handlar om de mänskliga rättigheterna - både på det egna fritidshemmet, men också mänskliga rättigheter för alla i hela världen. Det är viktigt för oss att du ska få möjlighet att träffa andra barn och vuxna. Det är i mänskliga möten vi lär och utvecklas!

Kommunala fritidshem

Alla kommunala fritidshem har fantastiska skolgårdar och inomhusmiljöer. Läs mer om fritidshemmen på skolornas egna sidor.

Vilka kan gå på fritidshem?

Vi erbjuder dig som går i förskoleklass till och med årskurs 6 en plats på fritids­hemmen. För barnet ska få en plats måste du som förälder/vårdnadshavare arbeta eller studera.

Placering för fritidshem

Barnet blir placerat i de fritidshem där de har sin skolplacering, det är inte kö till fritidshem. Behöver du omsorg på obekväm arbetstid finns kommunala förskolan Ugglevägen som även erbjuder dygnet-runt placering för barn 6 -12 år. Ansökan till Ugglevägen görs till placeringsassistenterna via blanketten "Ansökan".

 

Fritidsgårdar

Du som är 13-17 år kan besöka våra fritidsgårdar. Några fritidsgårdar har även verksamhet för dig som är 10-12 år.

Mer information finns att läsa på fritidsgårdarnas sidalänk till annan webbplats.

Sidan uppdaterad 2018-06-03