Startsida

Dela sidan på sociala medier

Kontaktinformation

Visa alla kontakter

Tre barn som står vid en röd vägg

Om Danholnsskolan F-6

Danholnsskolan ligger cirka tolv kilometer från Falu centrum i en idyllisk landsbygd där natur och friluftsliv finns nära. Det är en byskola med 89 elever från Förskoleklass till årskurs 6.

Vi som jobbar på skolan

På skolan arbetar Ulrika, Kajsa och Agneta i Förskoleklass samt på Fritidshemmet tillsammans med Mattias och Filip.

Anna, Malin och Inger arbetar i årskurs 1-3 samt Amanda och Elin i årskurs 4-6. På skolan jobbar även idrottslärare Stefan. Musiklärare Per och slöjdlärarna Marie och Magnus träffar eleverna i årskurs 3-6 en gång i veckan då de är på Sundbornsskolan.

På skolan arbetar även specialpedagog Ulla, speciallärare Karin samt talpedagog Gunnel. Skolans skolsköterska heter Gunilla. Skolans rektor heter Claes Svensson och biträdande rektor heter Eva Alfon.

Prioriterar rörelse

Vi har en fantastisk natur runt skolan som vi nyttjar genom att vi har mycket utomhuspedagogik året runt. Vi har ett aktivt Skol-IF som varje år arrangerar en skolklassiker för alla elever i årskurs 1-6 i grenarna längdskidor, skridskor, löpning, simning och orientering. För de elever som inte har finns det möjlighet att låna utrustning så att alla kan prova på allt. Vi prioriterar rörelse och utomhusvistelse, därför har vi utökat idrottsundervisningen.

Vi har som tradition på skolan att årskurs 6 varje år åker på en klassresa till Grövelsjön, vilket brukar vara mycket uppskattat.

På skolan har vi små elevgrupper, vilket gör att vi har ett aktivt lärarstöd där vi ser alla elever. Det gör att eleverna känner sig trygga på skolan.

Sidan uppdaterad 2020-02-20