Dela sidan på sociala medier

Kontaktinformation

Visa alla kontakter

Miljöer för lärande

 Främbyskolan ligger i den södra delen av Falun, alldeles intill sjön Runn och den omgivande naturen. Få skolor kan erbjuda omgivningar likt Främbyskolans. I direkt anslutning till skolan finns sjön Runn och omgivningar med äng och skog. Detta skapar möjligheter till en variation av arbetsmöjligheter och utflyktsmål.

På skolan finns drygt 200 st elever som är fördelade från förskoleklass till årskurs 6. Vi arbetar i arbetslagen F-klass, åk 1-3 och åk 4-6.

Främbyskolan är en så kallad VFU-skola. Det innebär att personalen är utbildade handledare och tar emot lärarstuderande ifrån Högskolan Dalarna. Samarbetet med Högskolan Dalarna gör att våra pedagoger kontinuerligt får insyn i den senaste skolforskningen.

På skolan råder ett lugnt och trivsamt klimat som vi värdesätter och vårdar. Hos oss ska alla må bra och utvecklas.

 

Klassrum, lektionssalar

Främbyskolan har under två års tid renoverat sina klassrum. De har nu blivit ljusa och fräscha med nya golv, väggar, fönster och tak. I maj 2018 påbörjas också renovering av skolans bibliotek.

Bibliotek

Skolans bibliotek ligger mitt i skolan och är tillgänglig för alla elever alltid. Vi ser fram emot ht-18 då biblioteksrenoveringen är klar.

Sidan uppdaterad 2018-05-16