Dela sidan på sociala medier

Kontaktinformation

Tre elever som står vid en röd vägg

Om Hälsingbergsskolan F-6

Hos oss på Hälsingbergsskolan är eleven i centrum. Vi arbetar för att du ska få rätt stöd och få nya kunskaper i takt med din egen utveckling och mognad. Du lär dig ta ett ökat socialt ansvar både för din egen del och för din omgivning, tillsammans med kamrater, vuxna och andra som du möter i och utanför skolan. Vi strävar mot att alla får utvecklas och lyckas med sitt skolarbete!

Skolan har skogen som sin närmsta granne och vi använder naturen och närområdet som en del i skolarbetet.

Vi arbetar ständigt för att du som elev ska få känna glädje, trygghet och studiero. Hos oss får du möjlighet att vara dig själv, både i små och stora grupper. Under året har vi olika aktivitetsdagar där vi träffas för att på så sätt stärka samarbete, glädje och trygghet på skolan. På skolan finns ett innehållsrikt bibliotek, där du läser, arbetar och möter andra elever under veckan.

Hälsingbergsskolan ligger cirka fyra kilometer utanför Falun. På skolan går cirka 240 elever från förskoleklass till årskurs 6. Vi erbjuder fritids till de barn som behöver omsorg före och efter skoldagen. Det är cirka 35 pedagoger som arbetar på skolan. Skolan börjar klockan 8.00 varje dag.

Kontakta oss

  • Maria Eriksson är rektor. Du når henne på telefonnummer 023-82645.
  • Lena Svensjö är skolsköterska och är på plats jämna veckor: tisdag, onsdag torsdag och ojämna veckor tisdag, torsdag och fredag. Du når henne på telefonnummer 023-82432
  • Ellinor Von Wachenfeldt är skolkurator och är på plats: onsdag, torsdag och jämna veckor på fredagar. Du når henne på telefonnummer 023-86042.
Sidan uppdaterad 2022-09-14