Dela sidan på sociala medier

Kontaktinformation

Visa alla kontakter

Skolans exteriör.

Om Hälsingbergsskolan F-6

Hos oss på Hälsingbergsskolan är eleven i centrum. Vi arbetar för att du ska få rätt stöd och få nya kunskaper i takt med din egen utveckling och mognad. Du lär dig ta ett ökat socialt ansvar både för din egen del och för din omgivning, tillsammans med kamrater, vuxna och andra som du möter i och utanför skolan. Vi strävar mot att alla får utvecklas och lyckas med sitt skolarbete!

Hälsingbergsskolan har skogen som sin närmsta granne och vi använder naturen och närområdet som en del i skolarbetet.

Vi på Hälsingbergsskolan arbetar ständigt för att du som elev ska få känna glädje, trygghet och studiero. Hos oss får du möjlighet att vara dig själv, både i små och stora grupper. Under året har vi olika aktivitetsdagar där vi träffas i våra ålders­blandade Vi-grupper, för att på så sätt stärka samarbete, glädje och trygghet på skolan. På skolan finns ett innehållsrikt bibliotek av god kvalitet, där du läser, arbetar och möter andra elever under veckan. Vi har även en idrottsklubb som anordnar turneringar några gånger under läsåret.

Hälsingbergsskolan ligger ca fyra kilometer utanför Falun. På skolan går 231 elever i sju åldershomogena klasser, från förskoleklass till årskurs 6. Vi erbjuder fritids till de barn som behöver omsorg före och efter skoldagen. Det är ca 30 pedagoger som arbetar på skolan. Skolan börjar klockan 8.00 varje dag.

Peter Gehlin är rektor på vår skola, tel: 82645.
Agneta Edgren är skolsköterska och är på plats måndagar och onsdagar, tel: 82689.
Ellinor Von Wachenfeldt är skolkurator och är på plats onsdagar och fredagar, tel: 86042.

Organisation

Hälsingbergsskolan är en skola med elever från förskoleklass till årskurs 6, samt Hälsingbergs fritidshem som består av 4 avdelningar.
 

Sidan uppdaterad 2018-10-08