Dela sidan på sociala medier

Kontaktinformation

Visa alla kontakter

Två glada elever på skolgården.

Om Toftaskolan F-6

Skolan har gamla anor och ligger belägen mitt i hjärtat av Toftabygden, en skogs- och jordbruksbygd,ca två mil utanför Falun och nio km från centrala Svärdsjö. Skolan ingår i ett gemensamt rektorsområde tillsammans med Björkhagsskolan, Liljansskolan, Linghedsskolan och Rönndalsskolan.

Våra elever kommer ifrån Gårdvik, Gråsala, Backa, Backabro, Ramsnäs, Kvarntäkt och Toftbyn. Vi har djur och natur inpå knuten och ägnar stor del av vår verksam­het åt utomhusaktiviteter i skog och mark. Skolan arbetar åldersintegrerat och den nuvarande indelningen är en F-klass, en 1-3:a, och en 4-6:a, summa 32 elever. Vi arbetar även med tvärgrupper och aktiviteter, som sträcker sig över samtliga års­kurser. Vi tycker, att det är viktigt att lyfta fram och se alla individer och gör detta möjligt genom att ofta arbeta i smågrupper och uppmuntrar eleverna att fram­träda inför andra. Skolan har ett väl fungerande samarbete med fritidspersonalen, som medverkar dagligen i skolverksamheten utöver den egna fritidsverksam­heten, inskrivna på fritidsverksamheten är 28 barn. Slöjd, musik och idrott för eleverna i år 3 till 6 är förlagd till Sundbornsskolan, dit barnen bussas på måndag­arna. De flesta av måltiderna, som serveras på skolan, är lagad i vårt tillagningskök.

Skolsköterskan kommer till skolan på onsdagar och vi har tillgång till skolläkare och skolpsykologer efter överenskommelse.

Sidan uppdaterad 2018-05-02