Dela sidan på sociala medier

Kontaktinformation

En glad tjej som idrottar

Vår viktigaste uppgift: Ge kunskap!

En av skolans viktigaste uppgifter är att grundlägga goda och hälsofrämjande levnadsvanor. Alla elever i Falu kommun ska känna till vikten av att äta rätt och att motionera regelbundet.

Skolhälsovårdens vardagliga kontakt med elever ger vid sidan av mer riktade insatser stora möjligheter till en individuell förebyggande hälsovård och kunskaper om egenvård.

Skolhälsovårdens rutinprogram

I skolhälsovårdens rutinprogram anges rutiner för våra generella insatser. Det gäller till exempel hälsobesök, riktade hälsokontroller och vaccinationer. För elever med särskilda behov, kan kontroller och uppföljningar tillkomma efter individuell bedömning.

Här kan du läsa mer om skolhälsovårdens rutinprogram för hälsobesök och vaccinationer Pdf, 133.6 kB, öppnas i nytt fönster.

HBTQ-certifiering

Skolsköterskorna och skolkuratorerna i Falu kommun är HBTQ-certifierade. Det innebär att de gått RFSL:s certifierings utbildning. Utbildningen syftar till att på ett strukturerat och målmedvetet sätt förbättra såväl arbetsmiljö som bemötande när det gäller inkludering och normkritiskt förhållningssätt.

HBTQ-certifiering
Sidan uppdaterad 2020-02-20