Dela sidan på sociala medier

Kontaktinformation

Tjej som tränar med ringar

Functional Fitness inom LIU

Kurserna du läser inom din idrottsutbildning läggs under ditt individuella val och heter:

  • Idrott och hälsa 1 - specialisering (läses i årskurs 1)
  • Idrott och hälsa 2 - specialisering (läses i årskurs 2)
  • Träningslära 1 (läses i årskurs 3)

Under din Functional Fitness-utbildning får du teknikträning i olika lyft med skivstång och tid att träna gymnastiska moment såsom med ringar, räck och handgång med mera.

Personligt träningsprogram

Du följer ett personligt utformat träningsprogram som utvecklar din styrka, teknik och kondition maximalt. Utbildningen är ett samarbete med elevernas huvudsakliga tränare och kompletterar den vanliga träningen. Träningsupplägget är individanpassat och alla elever tränar på sin nivå.

Träningen för Functional Fitness äger rum i väl fungerande träningsanläggningar både på Kristine- och Lugnetgymnasiet samt i Måndagsklubbens lokal vid Främby Hallar. Måndagsklubben är en toppmodern lokal och en av de bästa för CF-träning i Sverige.

Informationsblad om Idrottsutbildningar. Pdf, 1.4 MB, öppnas i nytt fönster.

Lärare

Malin Contreras Tittonen är tränare för inriktningen Functional Fitness och ansvarig för ditt personliga träningsprogram.

Malin är förbundskapten för Svenska landslaget i Functional Fitness och har en gedigen meritlista. Bland annat har hon deltagit i CrossFit Games (VM) och i tre EM med laget Måndagsklubben. Hon är bland annat utbildad gymnasielärare inom idrott och massage samt instruktör i crossfit level 1, Eleiko Strenght Coach lic. och Eleiko Powerlifting Coach.

Malin utbildar också personliga tränare på Kristinegymnasiet.

Kontakt

För att komma i kontakt med oss, e-posta eller ring till:

Sidan uppdaterad 2023-09-14