Dela sidan på sociala medier

Kontaktinformation

Flera elever som spelar innebandy

Innebandy inom LIU

Kurserna du läser inom din idrottsutbildning läggs under ditt individuella val och heter:

  • Idrott och hälsa 1 - specialisering (läses i årskurs 1)
  • Idrott och hälsa 2 - specialisering (läses i årskurs 2)
  • Träningslära 1 (läses i årskurs 3)

Vi genomför våra träningar i Arenan på Lugnet som är IBF Faluns hemmaplan. Utifrån dina egna mål och förutsättningar hjälper vi dig att utvecklas så långt det bara går. Du får vidareutveckla din spetskompetens men blir också mer allsidig som spelare. Våra elever tycker att det är kul och inspirerande att träna med kamrater som älskar innebandy. Alla bidrar med högt tempo och kvalitet på träning.

Vi tränar mycket med boll och har goda möjligheter att nöta detaljer. Du får träningstid två gånger i veckan och behöver inte fokusera på helgens match eller ditt lags tabellplacering. Vi arbetar ofta med matchsituationer, vilket hjälper dig att fatta bättre beslut i tävlingssammanhang. Ibland delar vi våra träningsgrupper för att du ska få utveckla både din styrka genom skivstångsträning samt innebandy.

Kombinera med fotboll

Om du vill kan du kombinera innebandy med fotboll. Under läsåret tränar du i så fall fotboll vecka 34–43, innebandy vecka 45–14 och fotboll vecka 15–23. Kombinationen väljer du i samband med din ansökan till oss.

Lärare LIU Innebandy

Lärare för LIU innebandy är Lena Birath och Joel Nordström.

Lena Birath

Lena Birath har spelat 58 A Landskamper i innebandy och vunnit VM- och EM Guld samt varit uttagen i världslaget i innebandy. Hon har även spelat 11 A Landskamper i bandy och vunnit SM Guld samt blivit utnämnd till årets dambandyspelare i Sverige.

Som tränare har hon tagit upp IBF Falun herrlag i innebandy i SSL och tränat IBF Faluns- och Balrogs damlag i elitserien i innebandy.

Lena är även utbildad gymnasielärare i Idrott och hälsa och gått Idrottstränar-programmet på Högskolan Dalarna.

Hon arbetar även som psykosyntesterapeut, coach och föreläser inom ledarskap, idrottspsykologi, framgång, grupputveckling, personlig utveckling, kommunikation, samt förändringsprocesser.

Joel Nordström
Joel Nordström är för närvarande spelare, lagledare och styrelseledamot i moderklubben Hälsinggårdens AIK. I föreningen har det blivit 15 seniorsäsonger och en resa från division 5 till 1. Joel har utöver det mångårig erfarenhet inom skola och fritidshem som han nu kombinerar med sin roll som instruktör på LIU Innebandy.

Kontakt

För att kontakta oss, ring eller e-posta till:

Sidan uppdaterad 2023-09-18