Dela sidan på sociala medier

Kontaktinformation

Flera elever som spelar innebandy

Innebandy inom LIU

Kurserna du läser inom din idrottsutbildning läggs under ditt individuella val och heter:

  • Idrott och hälsa 1 - specialisering (läses i årskurs 1)
  • Idrott och hälsa 2 - specialisering (läses i årskurs 2)
  • Träningslära 1 (läses i årskurs 3)

Vi genomför våra träningar i Guide Arena på Lugnet som är IBF Faluns hemmaplan. Utifrån dina egna mål och förutsättningar hjälper vi dig att utvecklas så långt det bara går. Du får vidareutveckla din spetskompetens men blir också mer allsidig som spelare. Våra elever tycker att det är kul och inspirerande att träna med kamrater som älskar innebandy. Alla bidrar med högt tempo och kvalitet på träning.

Vi tränar mycket med boll och har goda möjligheter att nöta detaljer. Du får mycket träningstid, ofta i mindre grupper, och behöver inte fokusera på helgens match eller ditt lags tabellplacering. Vi arbetar ofta med matchsituationer, vilket hjälper dig att fatta bättre beslut i tävlingssammanhang. Ibland delar vi våra träningsgrupper för att du ska få öva på specifika moment för din position i klubblaget.

Kombinera med fotboll

Om du vill kan du kombinera innebandy med fotboll. Under läsåret tränar du i så fall fotboll vecka 34-43, innebandy vecka 45-14 och fotboll vecka 15-23. Kombinationen väljer du i samband med din ansökan till oss.

Informationsblad om Idrottsutbildningar Pdf, 1.4 MB, öppnas i nytt fönster.  

Instruktörer LIU Innebandy

Instruktörer för LIU innebandy är Daniel Dalbjer, Jacob Lundmark och Camilla Granelid.

Daniel Dalbjer
Daniel Dalbjer är för närvarande huvudtränare för IBF Faluns damer i SSL.
Har som spelare vunnit SDF-SM Guld x3, JSM-Guld, SM-Guld, spelat U19 landskamper samt A-landskamper.
Han ser verkligen fram emot denna nya utmaning att kombinera sin tränarroll i SSL med att vara instruktör på LIU Innebandy.

Jacob Lundmark
Jacob Lundmark har en idrottsvetenskaplig universitetsutbildning i organisation och ledarskap och var med och startade Riksidrottsgymnasiet för innebandy i Umeå. Under åren har Jacob Lundmark tillhört olika SSL-klubbar. Som spelare har han tagit U19 VM-silver för Sverige och med IBF Falun vann han två SM-guld och ett Championscup-guld.

Camilla Granelid
Camilla Granelid är utbildad idrottslärare och har genomgått Svenska innebandyförbundets tränarutbildningar och föreläser vid tillfälleb om ungdomsidrott och ledarskap, för förbundets räkning.

Camilla Granelid valde att satsa helhjärtat på innebandy när hon blev uttagen till landslaget 1995. Hon spelade i landslagströjan i tio år och blev världsmästare flera gånger. 2003 valdes Camilla Granelid till Årets spelare i Sverige.

Hon har varit huvudansvarig tränare i IBF Faluns damlag under ett antal år och idag är hon Förbundskapten för det svenska U19-damlandslaget.

Kontakt

För att kontakta oss, ring eller e-posta till:

Sidan uppdaterad 2020-09-03