Lyssna på sidan Lyssna

Dela sidan på sociala medier

Kontaktinformation

Innebandyelever.

Innebandy inom LIU

Kurserna du läser inom din idrottsutbildning läggs under ditt individuella val och heter:

  • Idrott och hälsa 1 - specialisering (läses i årskurs 1)
  • Idrott och hälsa 2 - specialisering (läses i årskurs 2)
  • Träningslära 1 (läses i årskurs 3)

Vi genomför våra träningar i Jalas Arenalänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster på Lugnet som är IBF Faluns hemmaplan. Utifrån dina egna mål och förutsättningar hjälper vi dig att utvecklas så långt det bara går. Du får vidareutveckla din spetskompetens men blir också mer allsidig som spelare. Våra elever tycker att det är kul och inspirerande att träna med kamrater som älskar innebandy. Alla bidrar med högt tempo och kvalitet på träning.

Vi tränar mycket med boll och har goda möjligheter att nöta detaljer. Du får mycket träningstid, ofta i mindre grupper, och behöver inte fokusera på helgens match eller ditt lags tabellplacering. Vi arbetar ofta med matchsituationer, vilket hjälper dig att fatta bättre beslut i tävlingssammanhang. Ibland delar vi våra träningsgrupper för att du ska få öva på specifika moment för din position i klubblaget.

Kombinera med fotboll

Om du vill kan du kombinera innebandy med fotboll. Under läsåret tränar du i så fall fotboll vecka 34-43, innebandy vecka 45-14 och fotboll vecka 15-23. Kombinationen väljer du i samband med din ansökan till oss.

Informationsblad om IdrottsutbildningarPDF  

Instruktörer

Vår instruktör Camilla Granelid valde att satsa helhjärtat på innebandy när hon blev uttagen till landslaget 1995. Hon spelade i landslagströjan i tio år och blev världsmästare flera gånger. 2003 valdes Camilla Granelid till Årets spelare i Sverige. Hon är utbildad idrottslärare och har genomgått Svenska innebandyförbundets tränarutbildningar. Hon har varit huvudansvarig tränare i IBF Faluns damlag under ett antal år och idag är hon Förbundskapten för det svenska U19-damlandslaget. Ibland föreläser hon om ungdomsidrott och ledarskap för förbundets räkning.

Jacob Lundmark var med att starta Riksidrottsgymnasiet för innebandy i Umeå och har läst idrottsvetenskaplig universitetsutbildning i organisation och ledarskap. Som spelare har han tagit U19 VM-silver för Sverige. Under åren har Jacob Lundmark tillhört olika SSL-klubbar. Med IBF Falun vann han två SM-guld och ett Championscup-guld. Nu satsar han vidare i KAIS Mora IF.

Lena Birath har spelat 58 landskamper i innebandylandslaget och vunnit EM- och VM-guld, VM-silver och VM-brons samt varit uttagen i världslaget under VM 1999. Hon har också spelat elva landskamper i bandylandslaget och tagit både SM-guld och SM-silver. Hon har även varit tränare på elitnivå i innebandy. 1985 blev Lena utnämnd till Årets dambandyspelare. Idag är Lena huvudansvarig för LIU riktat mot innebandy och arbetar som tränare och lärare. Hon föreläser även inom personlig utveckling samt idrottspsykologi.

Kontakt

Du hittar alla kontaktuppgifter under sidans kontaktikon som finns på verktygsfältet (ovanför sidbilden).

Sidan uppdaterad 2019-07-31