Lyssna på sidan Lyssna

Dela sidan på sociala medier

Kontaktinformation

Elev som ska lyfta en skivstång

Styrkelyft inom LIU

Kurserna du läser inom din idrottsutbildning läggs under ditt individuella val och heter:

  • Idrott och hälsa 1 - specialisering (läses i årskurs 1)
  • Idrott och hälsa 2 - specialisering (läses i årskurs 2)
  • Träningslära 1 (läses i årskurs 3)

När du väljer att gå vår inriktning inom styrkelyft får du följa ett personligt träningsprogram för maximal utveckling i knäböj, marklyft och bänkpress. Utbildningen är ett samarbete med elevernas huvudsakliga tränare och kompletterar den vanliga träningen.

Individanpassat

Träningsupplägget är individanpassat och alla elever tränar på sin nivå. Utbildningen utvecklar eleverna att förstå sig själva både mentalt och fysiskt och därmed sina utvecklingsmöjligheter inom idrotten.

Träningen för styrkelyft äger rum i väl funktionella träningsanläggningar både på Kristinegymnasiet, Lugnetgymnasiet och i Måndagsklubbens topprustade lokal i Främby Hallar.

Informationsblad om IdrottsutbildningarPDF

Instruktör

Tränare för inriktningen styrkelyft och ditt personliga träningsprogram är Jaime Contreras Tittonen. Han är utbildad gymnasielärare inom idrott och har även jobbat som Fitness-tränare sedan 2002 och som CF-tränare sedan 2011. Han har ett flertal utbildningar inom träning, bland annat CrossFit Level 1 CrossFit och utbildar dessutom gruppträningsinstruktörer åt Svenska Gymnastikförbundet.

Kontakt

Du hittar alla kontaktuppgifter under sidans kontaktikon som finns på verktygsfältet (ovanför sidbilden).

Sidan uppdaterad 2019-08-01