Lyssna på sidan Lyssna

Dela sidan på sociala medier

Kontaktinformation

Tre elever som joggar på rad.

Ansökan och antagning

Du kombinerar NIU med din gymnasieutbildning. Den gymnasieutbildning du vill kombinera NIU med söker du till separat i februari.

Ansökan till fotboll

Ansökan till fotbolllänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster 500 poäng görs till Svenska fotbollsförbundet som tar emot ansökningar till vår idrottsutbildning inom fotboll motsvarande 500 poäng (NIU).

Ansökan till friidrott

Ansökan till friidrottlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster 700 NIU kurspoäng görs till Riksidrottsgymnasiet friidrott.

Hur sker antagningen?

Första gallringen sker i slutet av november och i början av december kallar vi till antagningsträff. Där informerar vi dig om verksamheten, genomför en del fysiska tester och har ett individuellt samtal. I slutet av december är intagningen vanligtvis avslutad. I god tid innan gymnasievalet lämnar vi besked om du blivit antagen

Ansökan till innebandy

Ansökan till innebandy 500 poänglänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster görs till Svenska innebandyförbundet som tar emot ansökningar till vår idrottsutbildning inom innebandy motsvarande 500 poäng (NIU).

Testdagar för alla innebandysökanden

När du sökt till NIU innebandy i Falun blir du kallad till två testdagar. Under testdagarna får du träffa instruktörer och övriga sökande. Vi genomför två innebandypass på IBF Faluns hemmaplan i Jalas Arena på Lugnetområdet samt konditions-, snabbhets- och rörlighetstester. Du kommer även att bli intervjuad.

Under testdagarna informerar vi dig om hur det är att gå på NIU och du får möjlighet att ställa frågor och självklart besöka vårt elevboende och Lugnet och Kristinegymnasiet.

Testdagarna inför antagning arrangeras alltid i mitten på december. På så sätt hinner du få besked om du kommit in innan du gör ditt gymnasieval.

Ansökan till olympisk tyngdlyftning

Ansökan till olympisk tyngdlyftninglänk till annan webbplats görs till Falu kommun som tar emot och ansvarar för alla ansökningar till NIU med inriktning olympisk tyngdlyftning.

Styrkelyft

Ansökan till styrkelyftlänk till annan webbplats görs till Falu kommun som tar emot och ansvarar för alla ansökningar.

Studiebesök

Du är varmt välkommen att ta kontakt med oss för att delta i ett NIU-träningspass och följa det gymnasieprogram som du är intresserad av på ett studiebesök. Maila direkt till den instruktör som är ansvarig för den gren du är intresserad av så tittar vi på ett datum som passar.

Sidan uppdaterad 2019-03-13