Dela sidan på sociala medier

Kontaktinformation

Tre elever som joggar på rad.

Ansökan och antagning

Ansökan till fotboll

Ansökan till fotboll Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. 500 poäng görs till Svenska fotbollsförbundet som tar emot ansökningar till vår idrottsutbildning inom fotboll motsvarande 500 poäng (NIU). Du kombinerar NIU med din gymnasieutbildning. Sista ansökningsdag till NIU är 1 december. Den gymnasieutbildning du vill kombinera NIU med söker du till separat i februari

Ansökan till friidrott

Ansökan till friidrott Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. 700 NIU kurspoäng görs till Riksidrottsgymnasiet friidrott. Du kombinerar NIU med din gymnasieutbildning. Sista ansökningsdag till NIU Friidrott är 15 oktober, på samma sätt som du söker till RIG Friidrott. Den gymnasieutbildning du vill kombinera NIU med söker du till separat i februari. 

Hur sker antagningen?

I slutet av november kallas de sökande till antagningsträff. Där informerar vi dig om verksamheten, genomför en del fysiska tester och har ett individuellt samtal. I slutet av december är intagningen vanligtvis avslutad. I god tid innan gymnasievalet lämnar vi besked om du blivit antagen

Ansökan till innebandy

Ansökan till innebandy 500 poäng Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. görs till Svenska innebandyförbundet som tar emot ansökningar till vår idrottsutbildning inom innebandy motsvarande 500 poäng (NIU). Du kombinerar NIU med din gymnasieutbildning. Sista ansökningsdag till NIU är 1 december. Den gymnasieutbildning du vill kombinera NIU med söker du till separat i februari

Testdagar för alla innebandysökanden

När du sökt till NIU innebandy i Falun blir du kallad till två testdagar. Under testdagarna får du träffa instruktörer och övriga sökande. Vi genomför två innebandypass på IBF Faluns hemmaplan i Guide Arena på Lugnetområdet samt konditions-, snabbhets- och rörlighetstester. Du kommer även att bli intervjuad.

Under testdagarna informerar vi dig om hur det är att gå på NIU och du får möjlighet att ställa frågor och självklart besöka vårt elevboende och Lugnet och Kristinegymnasiet.

Testdagarna inför antagning arrangeras alltid i mitten på december. På så sätt hinner du få besked om du kommit in innan du gör ditt gymnasieval.

Ansökan till olympisk tyngdlyftning

Ansökan till olympisk tyngdlyftning Länk till annan webbplats. görs till Falu kommun som tar emot och ansvarar för alla ansökningar till NIU med inriktning olympisk tyngdlyftning. Du kombinerar NIU med din gymnasieutbildning. Sista ansökningsdag till NIU är 1 december. Den gymnasieutbildning du vill kombinera NIU med söker du till separat i februari

Styrkelyft

Ansökan till styrkelyft Länk till annan webbplats. görs till Falu kommun som tar emot och ansvarar för alla ansökningar. Du kombinerar NIU med din gymnasieutbildning. Sista ansökningsdag till NIU är 1 december. Den gymnasieutbildning du vill kombinera NIU med söker du till separat i februari

Orientering

Ansökan till orientering Öppnas i nytt fönster. görs till Svenska orienteringsförbundet. Du kombinerar NIU Orientering med din gymnasieutbildning. Sista ansökningsdag till NIU Orientering är 20 november. Den gymnasieutbildning du vill kombinera NIU med söker du till separat i februari. 

Mountainbikeorientering

Ansökan till mountainbikeorientering Öppnas i nytt fönster. görs till Svenska orienteringsförbundet. Du kombinerar NIU mountainbikeorientering med din gymnasieutbildning. Sista ansökningsdag till NIU Orientering är 20 november. Den gymnasieutbildning du vill kombinera NIU med söker du till separat i februari.

Gymnastik

Ansökan till gymnastik Länk till annan webbplats. görs till Falu kommun som tar emot och ansvarar för alla ansökningar. Du kombinerar NIU med din gymnasieutbildning. Sista ansökningsdag till NIU gymnastik är 1 december. Den gymnasieutbildning du vill kombinera NIU med söker du till separat i februari.

Studiebesök

Du är varmt välkommen att ta kontakt med oss för att delta i ett NIU-träningspass och följa det gymnasieprogram som du är intresserad av på ett studiebesök. Maila direkt till den instruktör som är ansvarig för den gren du är intresserad av så tittar vi på ett datum som passar.

Sidan uppdaterad 2023-05-19