Dela sidan på sociala medier

Kontaktinformation

Elev som spelar fotboll.

Fotboll på NIU

Från och med läsåret 2019/20 bedriver Kristine- och Lugnetgymnasiet en NIU-utbildning i fotboll som är certifierad av Svenska Fotbollförbundet. Vi har tio platser per läsår och ansökan är öppen från 1 september till 1 december.

Ansökningssidan finns på denna länk Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

Teori och praktik

För att du ska utvecklas på bästa sätt får du mycket bollkontakt under dina träningar hos oss. Vi fokuserar framför allt på teknik och spelförståelse, men strävar också efter att utveckla fotbollsspelarens fysiska och psykologiska egenskaper.

Om du väljer vår fotbollsutbildning får du arbeta med olika moment och detaljer i spelet utifrån fokus på beslutsfattande. Vi arbetar både teoretiskt och praktiskt med att lösa matchsituationer. Du blir taktiskt medveten och får prova olika spelsätt vilket är bra för din utveckling som fotbollsspelare.

Vi genomför våra träningar på Kopparvallen i centrala Falun.

Testlektion

Onsdagen den 7 oktober är du som ska söka till gymnasiet 2021 välkommen att testa en fotbollslektion med oss. Testlektionen sker på Kopparvallen i Falun klockan 8:00-9:30 och du får då känna på hur en fotbollslektion på gymnasiet kan se ut.

Anmälan

Anmälan görs via mejl till andreas.bauducco@falun.se. Ange namn, förening och position i anmälan. Sista anmälningsdag är 1 oktober.

Observera att vi endast tar emot 20 anmälningar till denna dag och att de första 20 som anmäler sig får komma. Vid många anmälningar arrangeras ytterligare en testlektion vid ett senare tillfälle.

Antagningsdag

Torsdagen den 10 december arrangeras en antagningsdag dit alla de som sökt till NIU Fotboll hos oss blir inbjuden. Inbjudan sker i omgångar vartefter ansökningarna kommer in. Eleverna som sökt måste sedan anmäla sig till antagningsdagen. Inför den kommer alla som anmält sig delas in i två grupper, en förmiddags- och en eftermiddagsgrupp.

På antagningsdagen informerar vi sökande och vårdnadshavare om NIU Fotboll och genomför sedan ett träningspass. Efter träningspasset kallas ett antal sökande till intervju vid ett senare tillfälle.

Besked om antagning till NIU Fotboll kommer i januari. I urvalsprocessen utgår vi från Svenska Fotbollförbundets riktlinjer där dessa områden beaktas och bedöms:

  • Idrottsspecifika kunskaper och färdigheter
  • Idrottspsykologiska färdigheter och förutsättningar
  • Sociala färdigheter och förutsättningar
  • Organisatoriska färdigheter och förutsättningar
  • Studieambition

Elevens kapacitet inom samtliga områden analyseras och en samlad bedömning sker av den framtida utvecklingspotentialen. Den bedömda utvecklingspotentialen är viktigare än tidigare fotbollsprestationer.

Ansökan till NIU Fotboll är öppen mellan 1 september och 1 december och görs på här. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Instruktörer

Huvudinstruktör på NIU fotboll är Andreas Bauducco, som har mångårig erfarenhet av att utveckla både pojk- och flickspelare på olika nivåer i flera olika distrikt. Målvaktsinstruktör är Jonas Eriksson som utvecklat målvakter på både ungdoms- och seniornivå i Falun.

Kontakt

För att komma i kontakt med oss, skicka e-post eller ring till:

Andreas Bauducco, telefon: 070-995 13 20, e-post andreas.bauducco@falun.se.

Sidan uppdaterad 2020-09-08