Dela sidan på sociala medier

Kontaktinformation

Person som står vid gymnastikredskap och ler.

Gymnastik

Nystart!

Vi kommer starta upp NIU gymnastik läsåret 2021/2022.

Om utbildningen

Kristinegymnasiet och Lugnetgymnasiet kommer att erbjuda NIU gymnastik inom sex nationella program. Naturvetarprogrammet, Teknikprogrammet, Samhällsvetenskapliga programmet, Ekonomiska programmet, Byggprogrammet, Barn och fritidsprogrammet.

Utbildningen är ett samarbete med elevernas huvudsakliga tränare och kompletterar den vanliga träningen.

Information om idrottsutbildningar

Programkatalog för Kristinegymnasiet och Lugnetgymnasiet Pdf, 12.5 MB, öppnas i nytt fönster.

Individanpassat upplägg

När du väljer att gå vår inriktning inom gymnastik får du följa ett personligt tränings­program för maximal utveckling inom din idrott.

Träningsupplägget är individanpassat och alla elever tränar på sin nivå. Utbild­ningen utvecklar eleverna att förstå sig själva både mentalt och fysiskt och därmed sina utvecklingsmöjligheter inom idrotten.

Plats för utbildningen

Träningen för gymnastik äger rum i väl funktionella träningsanläggningar på Lugnets idrottsanläggning. Lugnets gymnastikhall är specialbyggd för träning, tävling och uppvisning i gymnastik och akrobatik.

Instruktör

Vår instruktör Daniel Grundberg har tävlat i 17 år som artistisk- och truppgymnast i gymnastikföreningen KFUM Stockholm. Han har idrottsliga meriter som flera JSM- och SM-guld, ett par NM-guld och ett EM-guld i truppgymnastik.

Daniel har sammanlagt varit ledare inom artistisk- och truppgymnastik i ca 36 år och vet vad det innebär att tävla och träna både individuellt och i lag. Han har coachat elitgymnaster på landslagsnivå över 10 år och är idag aktiv coach inom GF Gymnos i Falun.

Kontakt

För att kontakta oss, ring eller e-posta till:
Mikael Söderberg, Rektor Idrott, mikael.soderberg@falun.se

Sidan uppdaterad 2020-11-16