Dela sidan på sociala medier

Kontaktinformation

Elev som stretchar.

Ansökan och antagning

I Falun finns det cirka tio riksrekryterande platser att fördela. Du kan alltid göra en intresseanmälan länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönsterdirekt till oss.

Vem kan söka till RIG?

RIG är i första hand för dig som ska börja gymnasiet men det går även bra att söka om du ska börja andra eller tredje årskursen. För att du ska kunna gå RIG måste du bli antagen till ett gymnasieprogram. Detta söker du separat vid ett senare tillfälle.

Hur sker antagningen?

Första gallringen sker i slutet av november och i början av december kallar vi till antagningsträff. Där informerar vi dig om verksamheten, genomför en del fysiska tester och har ett individuellt samtal. I slutet av december är intagningen vanligtvis avslutad. I god tid innan gymnasievalet lämnar vi besked om du blivit antagen.

Grunder för att bli antagen

  • Prestationsnivå i friidrott - vi tittar på dina resultat i din specialgren.
  • Träningsnivå - vi noterar din träningsbakgrund, hur länge du friidrottat, om du håller på med andra idrotter och så vidare.
  • Skolprestationer - vi tittar på dina senaste skolbetyg.
  • Våra instruktörers bedömning - vi har gedigen erfarenhet av friidrott på ungdoms- och elitnivå och gör en samlad bedömning av varje sökandes behov och potential.

Kontakt

Du hittar alla kontaktuppgifter under sidans kontaktikon som finns på verktygsfältet (ovanför sidbilden).

Sidan uppdaterad 2018-10-11