Dela sidan på sociala medier

Kontaktinformation

Denna nyhet är äldre än 6 månader och kanske inaktuell. Eventuella länkar kan vara trasiga.

Publicerad

Bild som visar vilken format det ska vara 922 gånger 935 pixlar

Nya lokaler i centrum lyfter restaurang- och livsmedelsprogrammet - sök nu!

Restaurang Ecole på Haraldsbo håller nu på att flytta in till centrum. Nya fina centrala skollokaler ska ge en effektivare undervisning och eleverna får betydligt lättare att ta sig till skolan. Ännu finns platser kvar på programmet så du som funderar på att söka har fortfarande möjlighet.

Det är i gamla Etages lokaler som Kristinegymnasiets restaurang- och livsmedelsprogram kommer att hålla till från och med augusti i år.

– Kommunen satsar på den här utbildningen. Det blir en ny restaurangskola i centrum med ett nytt metodkök med bageriavdelning och ett nytt modernt restaurangkök, säger läraren Björn Hemdal.

Nära till kommunikationer och skolan

I och med de nya centrala lokalerna får eleverna närmare till moderskolan Kristinegymnasiet där en del av utbildningen sker. Den praktiska delen i utbildningen får sig ett rejält lyft i och med de nya lokalerna.

– Det blir ett mer varierat kundunderlag i och med att restaurangen är mer centralt placerad. Det ger också större möjligheter för elever utifrån att gå på restaurang- och livsmedelsprogrammet i Falun då man slipper byta buss för att ta sig ut till skolan, säger Björn Hemdal.

Bygger moderna lokaler

Det är drygt 800 kvadratmeter stora lokaler i Diös fastighet som nu genomgår en stor förändring. Två kök, bar, matsal, teorisalar och nya omklädningsrum byggs.

– Vi är stolta att kunna erbjuda Restaurangskolan ett för dem mer strategiskt och gynnsamt läge. Vår strategi är stadsutveckling och skolans etablering mitt i Falun bidrar till ökade flöden i stan, säger Stefan Carlsson, uthyrare, Diös.

– För oss blir flytten ett lyft. Vi ser att läget i centrum kommer attrahera fler elever och restaurangbesökare med ytterligare möjligheter att utbilda kunnig personal inom restaurang- och livsmedelsområdet. Vi har haft ett bra samarbete med Diös som erbjudit flexibla lösningar anpassade efter vår verksamhet. Vi ser fram emot att välkomna såväl elever, lärare och gäster till våra nya, moderna och fina lokaler i centrala Falun, säger Johan Svedmark, förvaltningschef Barn- och utbildningsförvaltningen, Falu kommun.

Sidan uppdaterad 2019-03-15