Dela sidan på sociala medier

Kontaktinformation

Denna nyhet är äldre än 6 månader och kanske inaktuell. Eventuella länkar kan vara trasiga.

Publicerad

Lugnetgymnasiet

Eleverna på Lugnetgymnasiet och Kristinegymnasiet får fortsätta med distansundervisning,

Fortsatt fjärrundervisning i gymnasiet

Falu kommun kommer att fortsätta att bedriva fjärrundervisning i gymnasieskolan. Den nya riktlinjen är att årskurs 1 har sin undervisning på heltid i skolans lokaler medan årskurs 2 och årskurs 3 alternerar med fjärrundervisning varannan vecka.

– Jag kan förstå att vissa elever blir besvikna över beslutet, men samtidigt tror jag det finns en förståelse för att vi väljer att vidta extra säkerhetsåtgärder i tider som dessa, säger gymnasiechefen Christel Zedendahl.

Under tisdagen återvände gymnasieeleverna till Lugnetgymnasiet och Kristinegymnasiet, efter en vårtermin där det mesta av undervisningen skedde på distans.

Och nu står det klart att eleverna i årskurs 2 och 3 får fortsätta med undervisning på distans varannan vecka från och med tisdagen den 25 augusti.

Behov av att reducera antalet elever i skolans lokaler

Utifrån ett nuläge och samlad bedömning att upprätthålla social distansering i skolans lokaler, och i kollektivtrafiken, gör barn- och utbildningsförvaltningen bedömningen att det finns ett behov av att reducera antalet elever som samtidigt vistas i skolans lokaler.

– Efter att schemaläggningen nu är gjord, såg vi att tänkta åtgärder inte räcker för att uppfylla Folkhälsomyndighetens riktlinjer gällande social distansering. Utifrån det har nytt beslut fattats, säger Christel Zedendahl.

Under tisdagseftermiddagen tog Björn Ljungqvist (M), ordförande för barn- och utbildningsnämnden, ett ordförandebeslut om att fjärrundervisning ska fortsätta att bedrivas inom gymnasieskolan.

Beslutet gäller till och med 31 december 2020 eller tills annat meddelas.

– För oss har det varit viktigt att få till att eleverna i årskurs 1 får vara i skolan hela tiden. De måste få en chans att skapa goda relationer mellan elever och lärare. I övrigt konstaterar jag att vi efter våren har goda erfarenheter av distansundervisning, slutar Christel Zedendahl.

Sidan uppdaterad 2020-08-19