Dela sidan på sociala medier

Kontaktinformation

Visa alla kontakter

Två glada kvinnor tittar in i kameran

Humanistiska programmet (HU)

Humanistiska programmet är utbildningen för dig som vill utveckla din språkliga, interkulturella och sociala kompetens. Du får studera hur kultur och språk har format människan och samhället, både nationellt och internationellt. Utbildningen lägger grunden för fortsatta studier inom humaniora och samhällsvetenskap.

Språket är ett av människans viktigaste verktyg. Hos oss får du lära dig att uttrycka dina tankar och åsikter i olika sammanhang samt att tänka kritiskt. Ett av våra mål är också att ge dig större förståelse för internationella relationer genom möjligheten att medverka i utbyten med andra länder.

Vidare hjälper vi dig att se människan, samhället och historien ur olika perspektiv. Vad påverkar hur vi tänker och handlar i olika situationer? Du får lära dig att ta ansvar för ditt lärande för att du ska vara väl förberedd för högre studier.

Så här jobbar vi

Våra återkommande HU-kvällarna, där elever och lärare träffas för olika gemensamma aktiviteter, är mycket populära. Dessa kvällar skapar sammanhållning både inom klasserna och mellan årskurserna.

Hos oss får du en lugn arbetsmiljö med närvarande lärare som bryr sig om dig. Våra klasser är anpassade för att varje elev ska få mycket lärartid, men tillräckligt stora för ett dynamisk lärande.

Efter examen

Efter studentexamen öppnar sig ett brett studie- och arbetsfält. Du kan till exempel utbilda dig till yrken som reseledare, biståndsarbetare, psykolog, journalist, lärare, jurist, socionom och kulturhistoriker.

Om du istället vill arbeta direkt efter gymnasiet ger HU dig goda möjligheter till arbete utomlands tack vare de gedigna språkkunskaper som du kommer att ha när du lämnar oss. Framtida karriärer inom till exempel Europeiska unionen (EU) och Förenta nationerna (FN) är också tänkbara för våra studenter.

Mer information

Informationsblad HUPDF

Skolverket om HUlänk till annan webbplats

Nyfiken på programmet?

Besök oss gärna. För att boka ett besök kontaktar du studievägledare Maria Björk på telefonnummer 023-869 19 eller maria.bjork@falun.se. Det går också bra att kontakta Vivan Brus på e-post vivan.brus@falun.se.

Sidan uppdaterad 2019-03-12