Startsida

Dela sidan på sociala medier

Kontaktinformation

Visa alla kontakter

Många personer som sitter vid ett bord

Samhällsvetenskapsprogrammet (SA)

Samhällsvetenskapsprogrammet (SA) är intressant för dig som tycker om att granska och diskutera företeelser ur ett samhällsperspektiv. Du får fördjupa dig i hur människor påverkar och påverkas av samhällsförändringar. Utbildningen lägger särskild vikt vid att utveckla kritiskt tänkande.

Efter tre år hos oss är du väl förberedd för att studera vidare på universitet och högskola eller för att ta dig vidare ut i världen.

Under ditt första år läser du ämnen tillsammans med alla andra i årskurs ett på programmet. Du hinner då lära känna skolan och dina lärare innan du bestämmer dig för vilken inriktning du ska välja. På Kristinegymnasiet erbjuder vi inriktningarna: Beteendevetenskap och samhällsvetenskap.

Antalet elever som söker dessa blir vägledande för vilka inriktningar vi genomför.

Beteendevetenskap

Inriktningen beteendevetenskap lär dig mycket om samspelet mellan
människor och du får även ta del av människors utveckling i olika slags sammanhang. Som elev får du kunskap om människors beteende och agerande, sett ifrån olika perspektiv. Kommunikation, psykologi,
sociologi och ledarskap ingår som viktiga ämnen i inriktningen.

Samhällsvetenskap

Inom inriktningen samhällsvetenskap behandlar vi världshändelserna och de stora frågorna. Vad är globalisering och hur påverkar den oss? Varför blir det krig? Varför flyr människor från sina länder? I kurser som samhällskunskap, internationella relationer och sociologi får du med dig kunskaper om de problem som världen står inför, men också tankar om hur de kan lösas. Kanske är du själv en del av lösningen.

Mer information

Här kan du läsa om vad Skolverket skriver om samhällsvetenskapsprogrammet.länk till annan webbplats

Programblad för lå 20/21PDF

Nyfiken på programmet?

Besök oss gärna. För att boka ett besök kontaktar du studievägledare Malin Wallin Markgren på telefonnummer 023-822 67 eller Malin.markgren@falun.se.

Det går också bra att kontakta lärare Kristina Hagdahl på e-post kristina.hagdahl@falun.se.

Sidan uppdaterad 2020-02-26