Dela sidan på sociala medier

Kontaktinformation

Flera elever som står och tittar på en mänskokropp i form av en docka

Vård- och omsorgsprogrammet (VO)

Vård- och omsorgsprogrammet är en utbildning för dig som vill arbeta med att hjälpa människor. Du får möjlighet att utveckla din personlighet så att du kan bemöta människor på ett bra sätt.

Genom vår utbildning blir du väl förberedd för arbete inom hälso- och sjukvård eller social omsorg. I vårt moderna metodrum får du kombinera dina teoretiska och praktiska kunskaper. Det är viktigt för oss att du känner dig trygg inför de arbetsuppgifter som du kommer att möta under ditt arbetsplatsförlagda lärande (APL) om sammanlagt 15 veckor.

Dags för gymnasieval

På varje programsida finner du information och filmer som presenterar programmet. Vill du ha fördjupad information om programmets kurser, poäng och om Kristinegymnasiet, kontakta;

Studie och yrkesvägledaren eller ansvarig för programmet som du finner längst ner på denna sida.

Efter examen

Efter utbildningen har du en yrkesexamen som ger dig möjlighet att arbeta som undersköterska. Utbildningen kan leda till högre studier om du väljer vissa individuella kurser som ger dig högskolebehörighet. Du kan då till exempel bli sjuksköterska, socionom, polis eller brandman.

Mer information

Informationsblad om vård- och omsorgsprogrammet 23/24. Pdf, 554.5 kB, öppnas i nytt fönster.

Här kan du läsa vad Skolverket skriver om vård- och omsorgsprogrammet. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Nyfiken på programmet?

Vill du veta mer, kontakta lärare Monica Fahlén på e-post monica.fahlen@falun.se.

Sidan uppdaterad 2023-12-11