Dela sidan på sociala medier

Kontaktinformation

Kristines bibliotek med elev som tittar på böcker.

Kristines bibliotek

Kristinegymnasiets bibliotek är en plats för studier och möten. Biblioteket ger dig tillgång till böcker och e-resurser via en egen webbplats. Vår fackutbildade bibliotekarie handleder och hjälper dig att hitta det du söker. Denne hjälper även till med tillgängliga medier via Legimus Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. och ILT Inläsningstjänst Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

Biblioteket är öppet hela skoldagen och finns på två plan mitt i skolan. Studieplatserna i biblioteket ger möjlighet till enskilt arbete eller arbete i mindre grupper.

Skolbiblioteken i Falun

Bibliotekets webb - Skolbiblioteken i Falun - Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. är tillgänglig dygnet runt. Det är en innehållsrik sajt för sökande efter information och läsupplevelser under din gymnasietid. På webbplatsen kan du bland annat hantera dina lån och nå de digitala resurser som biblioteket abonnerar på, till exempel Artikelsök, Landguiden och Nationalencyklopedin.

Vårt eget Hogwarts

Längst upp under en av takkuporna i Kristinegymnasiets äldsta del ligger vad som kallas för det gamla biblioteket. Det innehåller en stor boksamling i bästa Harry Potter-stil och betyg som skrevs för länge sedan.

Sidan uppdaterad 2020-02-21