Dela sidan på sociala medier

Kontaktinformation

Bild på mall som visar måtten

Bli elev hos oss

På Lugnetgymnasiet vill vi ge dig de verktyg du behöver för att kunna följa dina drömmar – både i dag och i morgon!

Vårt uppdrag är inte bara att du ska få ny kunskap, utan lika viktigt är att du ska må bra, växa som människa och lära för livet. Under dina tre år hos oss, kommer du att få träffa engagerade och kunniga lärare som du kommer att minnas länge.

Du studerar på en skola med värden, vi kallar det för Mervärden, som vi anser vara viktiga för att du ska lyckas med din gymnasietid.

Utbildningar

Besök Lugnetgymnasiet

Mervärden på Lugnetgymnasiet

Lärarbehörighet

Vi vet att kompetenta lärare är en förut­sättning för att kunna erbjuda en bra utbildning, och vi gör alltid vårt yttersta för att anställa skickliga och kompetenta lärare. Vi har en hög lärarbehörighet och du kan känna dig säker på att du får en utbildning av hög kvalitet.

Gymnasieexamen

Vi arbetar varje dag för att du som elev ska få den bästa möjliga utbildningen. Genom åren har vi haft mycket goda resultat, och våra elever går i högre grad än riks­snittet ut med en gymnasieexamen.

Ung företagsamhet

Är du intresserad av att starta eget företag, eller vill du kanske utforska en idé som du har och se hur den skulle stå sig på marknaden? Hos oss får du möjlighet att läsa entreprenörskap, där du får lära dig grunderna i att starta och driva ett eget företag.

Ung företagsamhet

Bibliotek

Vi värdesätter lärande och vi vet hur viktigt det är med tillgång till aktuell och passande litteratur. Vi har välutrustade bibliotek och utbildade bibliotekarier, som är ett stöd för dig under din studietid hos oss.

Lokaler

Skolorna har fräscha och välskötta lektions- och yrkes­salar. Våra yrkesprogram har tillgång till moderna lokaler, instrument och redskap. Du kan känna dig säker på att du är redo för arbetslivet när du har tagit din gymnasieexamen hos oss.

Arbetslivet koppling

På våra yrkesprogram har vi ett fantastiskt samarbete med branschen och du kommer att ha minst 15 veckors praktik. Vi vet att en god kontakt med branschen ökar chansen att få ett arbete, och många av våra elever har jobberbjudanden innan de har tagit studenten.

Elevdemokrati

Du kan påverka din skolgång hos oss och våra rektorer har löpande möten med elevrepresentanter från alla program. Vi vet att våra elever har bra idéer och vi ge­nomför många av de förslag som kommer fram vid våra möten.

Elevdemokrati

Idrott (RIG/LIU/NIU)

Hos oss kan du kombinera dina studier med en idrotts­satsning. Vi vet hur viktigt det är att träningen fungerar med vardagen i skolan och därför prioriterar vi att du ska ha bra förutsättningar när du kombinerar studier och idrott hos oss.

Lugnetgymnasiets idrottsprofil

Elevhälsa

Hos oss finns skolsköterskor, kuratorer, specialpeda­goger, speciallärare och studie- och yrkesvägledare på plats. Om du behöver hjälp kan du vara säker på att det alltid finns någon att kontakta.

Elevhälsa

Skolmat

Hos oss lagar vi maten på plats och vi ser till att du får i dig mat som gör att du har energi under hela skol­dagen. Våra utbildade kockar ser till att du får en god måltid varje dag. Självklart har vi alltid ett vegetariskt alternativ.

Kommunal skola

Som kommunal skola har vi som uppdrag att ge dig den bästa möjliga utbildningen. Det innebär att alla resurser går till din utbildning och inget annat. För oss är du alltid viktigast.

Vi ser fram emot att få ta emot dig som elev på Lugnetgymnasiet!

Sidan uppdaterad 2022-12-01