Dela sidan på sociala medier

Kontaktinformation

Visa alla kontakter

Kvinna som står lutad mot vägg och ler.

Studie- och yrkesvägledning på Lugnetgymnasiet

Du är varmt välkommen till din studie- och yrkesvägledare (syv) om du har funderingar kring din utbildning och studiesituation.

Syv informerar dig om de val du står inför under din gymnasietid men vet även mycket om studier och arbete efter gymnasiet. Titta gärna in till syv för att se om du kan få hjälp direkt eller boka tid för samtal via telefon eller mejl.

Syv är också ett stöd för vår personals studie- och yrkesorienterande insatser.

Utbildningar, anmälan och statistik

Studera.nulänk till annan webbplats kan du jämföra utbildningar vid högskola och universitet samt anmäla dig till årets högskoleprov.

För att ansöka till högskola eller universitet använder du sajten Antagning.selänk till annan webbplats.

Om du är intresserad av antagningsstatistik för högskola och universitet kan du surfa till UHRlänk till annan webbplats.

Yrkes- och folkhögskoleutbildningar

Via Myndigheten för yrkeshögskolanlänk till annan webbplats söker du yrkeshögskoleutbildningar och om du är intresserad av folkhögskoleutbilningar kan du använda Folkhögskola.nulänk till annan webbplats.

Jobb och möjligheter

Arbetsförmedlingenlänk till annan webbplats ger bra beskrivningar av olika yrken och vilka möjligheter till arbete som finns inom särskilda yrken medan Region Dalarnalänk till annan webbplats informerar om studier och arbete i Dalarna.

Centrala studiestödsnämndenlänk till annan webbplats (CSN) svarar på frågor om studiebidrag.

Sidan uppdaterad 2018-09-21