Dela sidan på sociala medier

Kontaktinformation

Elever i korridoren på Lugnet.

Miljöer

Lugnetgymnasiet invigdes 1983 och ligger granne med Högskolan i Dalarnas campusområde samt i nära anslutning till Lugnets skid- och sportanläggningar.

Skolan, som är ritad av den kände arkitekten Jack Hanson, erbjuder moderna lokaler och en ljus, vacker och stimulerande studiemiljö. Stora glaspartier släpper in dagsljus och de många ljusgårdarna är inbäddade i grönska. Här trivs bananträd och många andra exotiska växter.

Konstverken i västra entrén är skapade av Anders Åberg som är känd för sina träskulpturer ofta i form av landsbygd. På Lugnetgymnasiet har han skapat en historisk resa från vikingatid till nutida viktig Dalaindustri .

Trärelief av Stora Stöten av Anders Åberg

Lärmiljöer

I anslutning till ljusgårdarna finns även sittplatser samt studieplatser för arbete individuellt och i grupp. Våra undervisningssalar är utrustade för att ge våra elever bästa möjliga undervisning.

Bibliotek och cafeteria

Bibliotek och cafeteria är populära mötesplatser. Biblioteket erbjuder ett stort antal studieplatser i en lugn och inbjudande miljö samt möjlighet till arbete i ett avskilt, tyst studierum.

Digitala lärmiljöer

Som elev har du tillgång till modern teknik och du får möta varierade undervisningssätt. Varje elev har tillgång till en egen bärbar skoldator.

Sidan uppdaterad 2020-02-21