Lyssna på sidan Lyssna

Dela sidan på sociala medier

Kontaktinformation

Publicerad 2019-09-03

Fotbollar

Nu kan du söka till NIU-fotboll i Falun

Nu finns det möjlighet att söka till Svenska fotbollförbundets nationella godkända idrottsutbildningar, NIU. Lugnetgymnasiet och Kristinegymnasiet tillhör de skolor som erbjuder denna utbildning.

I måndags öppnade fotbollförbundet ansökningssidan till NIU-fotboll för läsåret 2020/21.

Ansökan är öppen under perioden 2 september till 1 december 2019 och gymnasieskolorna i Falun har ungefär tio stycken platser per läsår ett erbjuda.

NIU är en nationell utbildningsform, där bland annat antagningsförfarandet regleras och skall ske inom vissa bestämda ramar.

Antagningen till nationellt godkända idrottsutbildningar (NIU) sker genom två ansökningsprocesser; dels en idrottslig, dels en skolmässig.

Båda regleras av gymnasieförordningen, men först när eleven är antagen både idrottsligt och till gymnasieprogrammet är eleven slutligt antagen för att börja på NIU-fotbollsgymnasium.

Gymnasier med nationellt godkända idrottsutbildningar (NIU) är en utvecklingsmiljö, där elitsatsande fotbollsungdomar ges möjlighet att ta tillvara sin idrottstalang och som erbjuder bra förutsättningar att kombinera studier och fotboll.

Länk till ansökningssidan.länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Allmän information om NIU fotboll.länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

För eventuella frågor om NIU Fotboll i Falun, kontakta:

Andreas Bauducco, Falu kommun

Fotboll Kristinegymnasiet och Lugnetgymnasiet

Telefon: 070-995 13 20

Mejl: andreas.bauducco@falun.se


Sidan uppdaterad 2019-09-04