Dela sidan på sociala medier

Kontaktinformation

Denna nyhet är äldre än 6 månader och kanske inaktuell. Eventuella länkar kan vara trasiga.

Publicerad

Bild som visar vilken format det ska vara 922 gånger 935 pixlar

Orienteringsgymnasiet i Falun utökas med Mountainbike-Orientering!

Från och med nästa läsår (2023-24) kommer vi även ha NIU i MTBO hos oss i Falun, vilket känns fantastiskt! På Lugnet har vi optimala förutsättningar för MTBO-träning tack vare ett stort och tätt stigsystem, med sprillans nya kartor som användes vid VM/JVM 2022.

Kort om utbildningen

Tanken är att verksamheten kommer likna upplägget för NIU Orientering, där styrketräning och teoriundervisning körs gemensamt medan konditions- och teknikträning huvudsakligen körs MTBO-specifikt.

Här kommer en hälsning från MTBO-tränaren Andrei som har mycket erfarenhet som tränare och elitidrottare:

Orienteringstränare

Andrei på sin cykel

"Hej! Jag heter Andrei Lamov och jag längtar efter att snart börja jobba på Lugnetgymnasiet som MTBO-tränare. Själv har jag större bakgrund i skidorientering där jag tog flera internationella medaljer men nu ser jag fram emot möjlighet att dela med mig av min passion till fart och orientering på cykel. MTBO växer snabbt i världen och i Sverige och därför känner jag stort ansvar mot er blivande elever så att ni kan utvecklas och nå eran fulla potential. Det blir såklart roligt och spännande att coacha alla elever i den fantastiska miljön i Falun. Sök gärna så ses vi till hösten!"

Nyfiken på att veta mer? Hör av dig till: ludvig.ahlund@falun.se

Ansökan görs via SOFTs hemsida och är öppen fram till 30 november (samma ansökningsväg som för övriga orienterings-NIU) och vi kommer ta in 4 elever varje år.

Är du en av dom allra första som får vara med från starten av denna spännande resa?

Läs mer om utbildningen mountainbike-orientering.


Sidan uppdaterad 2022-11-24