Dela sidan på sociala medier

Kontaktinformation

Bygg- och anläggningsprogrammet (BA)

Bygg- och anläggningsprogrammet är norra Dalarnas enda certifierade bygg­program. Under 2014 fick vi utmärkelsen "Branschrekommenderad skola" av Byggnadsindustrins Yrkesnämnd (BYN). Utmärkelsen är en kvalitetsstämpel på vår verksamhet, som vi är mycket stolta över.

Vi strävar efter att arbeta i gemensamma projekt med andra utbildningar på skolan. Sådana samarbeten får våra elever att utvecklas som hantverkare och människor. Det är på det sättet vi vill arbeta med dig.

Vår målsättning är att du alltid ska få arbeta med den nyaste tekniken och utrustningen. Vi har sedan länge ett nära samarbete med byggbranschen, vilket resulterar i att vi ofta arbetar med riktiga projekt.

Inriktningar

Husbyggnad

Inriktningen husbyggnad ger kunskaper i nybyggnation, renovering och om­byggnation av bostäder och lokaler samt broar och andra anläggnings­konstruktioner. Som programfördjupning går det att välja bland kurser för att bli betongarbetare, golvläggare, plattsättare eller träarbetare.

Måleri

Inriktningen måleri ska ge kunskaper i ny- och ommålning av invändiga och utvändiga ytor, uppsättning av olika väggbeklädnadsmaterial samt kunskaper om färgens estetiska och skyddande värden.

Plåtslageri

Inriktningen plåtslageri ska ge kunskaper i byggnads- och ventilationsplåtslageri i syfte att förse byggnader med ett yttre klimatskydd och ett fungerande inneklimat. Vi arbetar med en kombination av design och teknisk funktion.

Mer information

Informationsblad om BAPDF

Skolverket om BAlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Nyfiken på programmet?

Besök oss gärna. Boka ett besök genom att kontakta studievägledare Kent Hedström på telefonnummer 023-86914 eller e-post kent.hedstrom@falun.se.

Sidan uppdaterad 2018-04-12