Dela sidan på sociala medier

Kontaktinformation

Visa alla kontakter

El- och energiprogrammet (EE)

El- och energiprogrammet är en grundläggande yrkesutbildning för arbete med installation, drift, underhåll och reparation inom elteknik, elektronik, datorer och energiteknik. Programmet ger även grundläggande kunskaper för drift och underhåll av tekniska system inom kraftindustrin.

I vår utbildning blandas praktiskt och teoretiskt arbete på ett naturligt sätt. Teorin omfattar till exempel matematik för att kunna göra beräkningar med hjälp av olika formler. En annan viktig sak är att kunna förstå ritningar och instruktionsböcker. Du får också lära dig de regler och bestämmelser som gäller då man utför arbeten inom el och energi.

Hos oss finns inriktningarna dator- och kommunikationsteknik och elteknik att välja mellan och du väljer inriktning redan i årskurs 9. Om du är osäker på vilken inriktning du ska välja söker du den ena inriktningen i första hand och den andra som ett andrahandsval.

Inriktningar

Dator- och kommunikationsteknik

Inriktningen dator- och kommunikationsteknik ska ge kunskaper i att yrkesmässigt installera, administrera, underhålla och reparera dator- och kommunikationssystem samt kunskaper om informationssäkerhet.

Inriktningen ska också utveckla elevernas förmåga att arbeta med system för presentation av data, bild, ljud och interaktiva tekniker. Inriktningen kan leda till yrken som till exempel nätverkstekniker, teknisk säljare, supporttekniker och servicetekniker.

Elteknik

Inriktningen elteknik ska ge kunskaper i att installera, underhålla och reparera elanläggningar, eldistributionsnät, larm samt tv- och datanät.

Inriktningen kan leda till yrken som elektriker verksam inom installation eller eldistribution. Andra möjliga yrken är till exempel hisstekniker och larmtekniker.

Mer information

Informationsblad om EEPDF

Skolverket om EElänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Nyfiken på programmet?

Besök oss gärna. Boka ett besök genom att kontakta studievägledare Kent Hedström på telefonnummer 023-86914023-86914 eller e-post kent.hedstrom@falun.se.

Sidan uppdaterad 2018-09-21