Dela sidan på sociala medier

Kontaktinformation

Visa alla kontakter

Bild och formgivning

Utbildningen ger fördjupade kunskaper om bildskapande i olika material samt arbete i både två- och tredimensionella tekniker.

Arbetet sker både analogt och digitalt. Det finns verkstäder för måleri, skulptur, lera, glas och trä, textiltryck och grafik samt tillgång till 3D skrivare. Digitalt arbetar vi med program som används i yrkeslivet till exempel Autodesk Maya och Photoshop.

Lärarna på utbildningen är utbildade pedagoger/konstnärer. Vår målsättning är att ge en omväxlande utbildning med hög kvalitet, som gör att du som elev kan hitta ett personligt uttryckssätt. Inriktningen ger en god grund för vidare studier inom olika bildrelaterade utbildningar. 

Projekt under utbildningen

Under utbildningen arbetar vi periodvis i olika projekt, ibland tillsammans med de andra inriktningarna inom Estetprogrammet, ibland tillsammans med externa aktörer.

Efter examen

Utbildningen kan leda dig vidare till många olika yrken till exempel konstnär, designer, arkitekt, spelutvecklare, illustratör, bildpedagog, apputvecklare, animatör, konsthantverkare, slöjdlärare, inredningsarkitekt och scenograf.

Utbildningen kan även leda dig vidare till utbildningar och yrken utanför bild- och formområdet.

Här finns vi

Bild och formgivning ligger i ändamålsenliga externa lokaler belägna vid gruv­området. Lunch äter eleverna på en närbelägen restaurang.

Antagningsprov

På alla Estetprogrammets inriktningar har vi valt att använda antagningsprov som en möjlighet att ge dig extra betygspoäng om du har en speciell talang eller redan utövar någon av de inriktningar som du söker. Du kan få mellan 64 och 128 poäng i tillägg till dina övriga betygspoäng.

Ansökningssamtal

Du kommer att bli kallad till ett ansökningssamtal där du träffar våra bild- och formgivningslärare. Under samtalet har du möjlighet att visa upp någon bild- eller formgivningsarbete som du själv har gjort.

Antagningssamtalen sker för Bild- och formgivningsinriktningen under mars-maj 2019. Du kommer att få ett brev hem i brevlådan cirka två veckor innan, där vi föreslår en tid. Vi försöker ta hänsyn till om du reser långt och samordnar tider om du ska göra prov på flera inriktningar.

Varmt välkommen med din ansökan!

Prova-på-dag på Gruvstugan

Boka direkt med oss eller med studievägledaren på din skola.

Kontaktuppgifter

Anna Kåks
Telefon: 072-7434521
E-post: anna.kaks@falun.se

Pär Söderholm
Telefon: 073-6630944
E-post: par.soderholm@falun.se

 

Sidan uppdaterad 2018-11-23