Dela sidan på sociala medier

Kontaktinformation

Två unga kvinnor som ler och tittar på varandra

Bild och formgivning

Utbildningen ger fördjupade kunskaper om bildskapande i olika material samt arbete i både två- och tredimensionella tekniker.

Arbetet sker både analogt och digitalt. Det finns verkstäder för måleri, skulptur, lera, glas och trä, textiltryck och grafik samt tillgång till 3D skrivare. I det digitala arbetet får alla elever varsin ritplatta och tillgång till programmen i Adobe Creative Cloud på sina laptops. Vi arbetar med program som till exempel Photoshop, InDesign och Illustrator, vilka används i yrkeslivet.

Lärarna på utbildningen är utbildade pedagoger och konstnärer. Vår målsättning är att ge en omväxlande utbildning med hög kvalitet. Du som elev får prova olika uttryckssätt inom bild och formgivning med fokus på den konstnärliga processen. Inriktningen ger en god grund för vidare studier inom olika bildrelaterade utbildningar.

Efter examen

Utbildningen kan leda dig vidare till många olika yrken till exempel konstnär, designer, arkitekt, spelutvecklare, illustratör, bildpedagog, apputvecklare, animatör, konsthantverkare, slöjdlärare, inredningsarkitekt och scenograf.

Utbildningen är högskoleförberedande och kan även leda dig vidare till utbildningar och yrken utanför bild- och formområdet.

Gymnasiearbete

Under tredje läsåret gör eleverna ett gymnasiearbete som är riktat mot estetiska programmets examensmål. Klicka på länken nedan för att se exempel på gymnasiearbeten som våra elever har gjort.

Gymnasiearbete på Bildinriktningen 2021

Ansökningssamtal

Bild och forminriktningen bjuder under våren in till ett frivilligt ansökningssamtal utan poäng. Det är bara förstahandssökande som blir kallade till detta samtal. Vi ber övriga sökande höra av sig om ett ansökningssamtal önskas. Samtalet ger möjlighet för dig som sökande och oss lärare att träffa varandra för att prata om utbildningen och visa lokalerna. Vi ser det som ett viktigt tillfälle för information till sökande och vet av erfarenhet att sökande elever uppskattar att få ställa frågor och se lokaler.

Vi finns i Gruvstugan

Bild och formgivning ligger i ändamålsenliga externa lokaler belägna vid gruv­området. Lunch levereras till Gruvstugan där eleverna äter.

Karta till Gruvstugan med adress Måns Nilsväg 12 Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Varmt välkommen med din ansökan!

Prova-på-dag på Bild och formgivning

Boka direkt med oss eller med studievägledaren på din skola.

Kontaktuppgifter

Anna Kåks
Telefon: 072-7434521
E-post: anna.kaks@falun.se

David Sjölund
E-post: david.sjolund@falun.se

Sidan uppdaterad 2023-10-02