Dela sidan på sociala medier

Kontaktinformation

Visa alla kontakter

Två unga kvinnor som ler och tittar på varandra

Bild och formgivning

Utbildningen ger fördjupade kunskaper om bildskapande i olika material samt arbete i både två- och tredimensionella tekniker.

Arbetet sker både analogt och digitalt. Det finns verkstäder för måleri, skulptur, lera, glas och trä, textiltryck och grafik samt tillgång till 3D skrivare. Digitalt arbetar vi med program som används i yrkeslivet till exempel Autodesk Maya och Photoshop.

Lärarna på utbildningen är utbildade pedagoger/konstnärer. Vår målsättning är att ge en omväxlande utbildning med hög kvalitet, som gör att du som elev kan hitta ett personligt uttryckssätt. Inriktningen ger en god grund för vidare studier inom olika bildrelaterade utbildningar. 

Poängplan Bild och formgivning Pdf, 53.8 kB.

Efter examen

Utbildningen kan leda dig vidare till många olika yrken till exempel konstnär, designer, arkitekt, spelutvecklare, illustratör, bildpedagog, apputvecklare, animatör, konsthantverkare, slöjdlärare, inredningsarkitekt och scenograf.

Utbildningen kan även leda dig vidare till utbildningar och yrken utanför bild- och formområdet.

Gymnasiearbete

Under tredje läsåret gör eleverna ett gymnasiearbete som är riktat mot estetiska programmets examensmål. Klicka på länken nedan för att se exempel på gymnasiearbeten som våra elever har gjort.

Gymnasiearbete på Bildinriktningen 2021

Inget antagningsprov i år p.g.a. pandemin.

I år, 2021, har antagningsprovet på Bild och forminriktningen ersatts av ett frivilligt antagningssamtal utan poäng. Detta på grund av pandemin. Det är bara förstahandssökande som blir kallade till detta samtal. Vi ber övriga sökande höra av sig om ett antagningssamtal önskas. Samtalet ger möjlighet för dig som sökande och oss lärare att träffa varandra för att prata om utbildningen och visa lokalerna. Vi ser det som ett viktigt tillfälle för information till sökande och vet av erfarenhet att sökande elever uppskattar att få ställa frågor och se lokaler.

Vi finns i Gruvstugan

Bild och formgivning ligger i ändamålsenliga externa lokaler belägna vid gruv­området. Lunch levereras till Gruvstugan där eleverna äter.

Karta till Gruvstugan med adress Måns Nilsväg 12 Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Varmt välkommen med din ansökan!

Prova-på-dag på Bild och formgivning

Boka direkt med oss eller med studievägledaren på din skola.

Kontaktuppgifter

Anna Kåks
Telefon: 072-7434521
E-post: anna.kaks@falun.se

Pär Söderholm
Telefon: 023-86386
E-post: par.soderholm@falun.se

Mari Hysing
E-post: mari.hysing@falun.se

Sidan uppdaterad 2021-05-28