Startsida

Dela sidan på sociala medier

Kontaktinformation

Visa alla kontakter

En tjej som dansar i en danslokal

Dans

Inriktningen ger dig fördjupade kunskaper i dans som konstform och tränings­ämne. Du utvecklar dina danstekniska kunskaper och förmågor i gestaltnings­arbete, improvisation och komposition. Vi arbetar med tekniker inom modern dans, Jazz och balett. Vi anordnar även workshops inom street, och lyrisk jazz med mera.

Utbildningens mål

Dansinriktningens målsättning är att ge en hög kvalitet på undervisningen. Lärarna på inriktningen är utbildade pedagoger/dansare och har lång erfarenhet av att undervisa i dans på en hög teknisk nivå.

Arbetet mot scenen finns som en grundtanke i hela utbildningen. Vi möter publik löpande under utbildningen bland annat i skolans kabaréer, event och små­föreställningar.

Efter examen

På inriktningen Dans får du tekniska kunskaper för att söka högre utbildningar, både i Sverige och utomlands, såsom Balettakademien, DOCH, Laban, Modern Contemporary School med flera.

Antagningsprov

På alla Estetprogrammets inriktningar har vi valt att använda antagningsprov som en möjlighet att ge dig extra betygspoäng om du har en speciell talang eller redan utövar någon av de inriktningar du söker. Du kan få mellan 64 och 128 poäng i tillägg till dina övriga betygspoäng.

Så går det till

När du kommer till oss får du visa upp dina färdigheter, träffa några lärare och se miljön. Visst kan det vara lite pirrigt, men de lärare du möter har lång erfarenhet och vet att det kan vara så. Vi kommer att hålla en gemensam enkel dansklass samt en kort intervju. Medtag bekväm klädsel. Skor behövs ej. Ingen annan förberedelse behövs.

Sök Dans och kombinera ditt dansintresse med en högskoleförberedande utbildning.PDF

Varmt välkommen med till oss!

Prova-på-dag på Dans

Boka direkt med oss eller med studievägledaren på din skola.

Kontaktuppgifter

Bevita Karlsdotter
E-post: bevita.karlsdotter@falun.se

Catrin Persson
E-post: catrin.persson@falun.se

Danselever vid en föreställning
Sidan uppdaterad 2020-02-21