Dela sidan på sociala medier

Kontaktinformation

Elever från Estetiska programmet står på scen och spelar och sjunger

Musik

På musikinriktningen kommer du att få göra musikproduktioner med din klass, anordna konserter på och utanför skolan och göra samarbetsprojekt med de andra estetinriktningarna. Vi har en egen stor scen med professionellt ljud och ljus där du får möta publik och utvecklas som musikskapare.

Upplägg av programmet

På ditt huvudinstrument får du 40 minuter per vecka, enskilt med en instrumental­lärare, under alla tre åren. Till år två och tre kan du välja till att ha ett bi-instrument.

Grupper

Ensembleverksamheten bedrivs både klassvis och gemensamt för de tre års­kurserna. Vi jobbar bl a i projekt där du får fördjupa dig i olika genrer. Utöver det har du också musik med din klass under alla tre åren. Inom ramen för det görs bland annat en turné och konsertproduktioner där omfattningen och elevernas ansvar ökar successivt från år ett till år tre.

Musikproduktion

I kursen Musikproduktion jobbar vi bland annat med digitalt musikskapande med fokus på EDM-musik såsom house, dubstep, hiphop och mycket mer! Vi programmerar loopar, synthesizers, skriver egen musik m.m i FL Studio och utöver detta inviger vi hösten 2021 vår stora nya studio där vi kommer kunna spela in allt från sång och poddar till full banduppsättning!

Kör

Du kommer att sjunga i kör under alla tre år, oavsett om du har sång som instrument eller inte. Utöver att det är kul att sjunga i kör och att lära sig använda rösten som instrument är det också utvecklande för ett av de viktigaste verktyg en musikant har; gehöret.

Konserter

Du får delta i olika typer av konserter. Vissa konserter hålls vid ett tillfälle, andra konserter görs vid flera tillfällen, detta för att utveckla din scenvana och ditt scenspråk.

Teori

I ämnet musikteori jobbar vi med noter, rytmer, ackord, melodier och form - både skriftligt och gehörsmässigt. Alla läser kurs 1 som löper under år ett och två. Till år tre kan man välja fortsättningskursen där vi fokuserar mer på analys och arrangering. Vi förbereder för att kunna göra antagningsprov till vidare utbildningar.

Antagningsprov

Vi har valt att använda antagningsprov som en möjlighet att ge dig extra betygspoäng. Du kan få mellan 64 och 128 poäng i tillägg till dina övriga betygspoäng.

Hur går det till?

När du kommer till oss får du visa upp dina färdigheter, träffa några lärare och se miljön. Spela och/eller sjung ett eller flera musikstycken som du har förberett innan. Du kan använda en CD-skiva, usb, streamat, en kamrat eller vår lärare som ackompanjemang (skicka i så fall noter i god tid så att de är oss tillhanda senast en vecka innan din provtid). Trumset, piano, gitarr, bas och olika förstärkare finns på plats. Du kommer också tillsammans med några andra sökande få göra en gruppövning som innehåller sång och rytmhärming.

Varmt välkommen med din ansökan!

Prova-på-dag på Musik

Boka direkt med oss eller med studievägledaren på din skola.

Kontaktuppgifter

Dan Hedmark
Telefon: 070-4870789
E-post: dan.hedmark@falun.se

David Rosberg
Telefon: 023-86107
E-post: david.rosberg@falun.se

Calle Frögård
Telefon: 070-1515 198
E-post: calle.frogard@falun.se


Sidan uppdaterad 2023-10-02