Dela sidan på sociala medier

Kontaktinformation

Visa alla kontakter

Teknikprogrammet (TE)

Teknikprogrammet vänder sig till dig som vill arbeta med problemlösning och teknikutveckling. Utbildningen ger dig möjlighet att varva teoretiska och praktiska ämnen, vilket gör att dina tre år hos oss blir innehållsrika och spännande. Du får en bred behörighet för fortsatta studier i teknik och naturvetenskap på högskola och universitet.

Teknikprogrammet är certifierad inom Teknikcollegelänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster vilket innebär att utbildningen är kvalitetssäkrad för att matcha företagens framtida behov av kompetens.

Som elev hos oss får du en egen dator med extra prestanda för bästa möjliga resultat i olika projekt.

Val av inriktning gör du inför årskurs två.

Inriktningar

Design och produktutveckling

Det här är inriktningen för dig som är intresserad av produktutveckling, teknik och design. Med datorn och handen som främsta redskap jobbar du med digital och traditionell formgivning och utformar nya produkter eller förbättra redan befintliga. Vi arbetar med designprocessen där du följer en produkts utveckling från idé, via skisser och ritningar, till prototyp och tillverkning.

Informations- och medieteknik

Här får du kunskaper och färdigheter i datorkommunikation, programmering, digital media och webbutveckling. Du kan exempelvis välja att läsa mer om webbteknik och operativsystem, medieteknik och kommunikation eller att lära dig om utveckling av appar och datorspel.

Produktionsteknik

Du får lära dig hantera produktionsutrustning, verktyg och maskiner samtidigt som du lär dig begrepp, metoder, teknik och utrustning som används inom produktions­tekniken. Undervisningen omfattar både teori och praktik. Du får en bred kunskap om tillverkningsteknik, automation och processer i en utvecklande miljö med verklighetstrogna uppgifter.

Teknikvetenskap

Du ges möjlighet att utveckla dina kunskaper om befintlig teknik och om utveckling av ny teknik med hänsyn tagen till ett hållbart samhälle. Du får ytterligare fördjupning inom teknik, matematik och fysik med siktet inställt på högre studier på universitet eller högskola. Teknikvetenskap är en naturlig väg till civilingenjörs­utbildning eller utlandsstudier.

Mer information

Informationsblad om TEPDF

Skolverket om TElänk till annan webbplats

Nyfiken på programmet?

Besök oss gärna. Boka ett besök genom att kontakta studievägledare Arne Löfgren på telefonnummer 023-86918 eller e-post arne.lofgren@falun.se.

Sidan uppdaterad 2018-10-11