Startsida

Dela sidan på sociala medier

Kontaktinformation

Visa alla kontakter

En tjej i ett klassrum, hon tittar på en dator

Teknikprogrammet (TE)

Teknikprogrammet vänder sig till dig som är intresserad av problemlösning och teknikutveckling. Innovation och entreprenörskap går som en röd tråd genom utbildningen och i årskurs 2 deltar alla elever i innovationstävlingen Blixtlåset. Som elev hos oss får du en egen dator med extra prestanda för bästa möjliga resultat i olika projekt.

Teknikprogrammet på Lugnetgymnasiet är certifierad inom Teknikcollegelänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster, vilket innebär att utbildningen är kvalitetssäkrad för att matcha företagens framtida behov av kompetens. Lokala teknikföretagare besöker regelbundet skolan, och alla elever får skugga en ingenjör en dag under utbildningen.

Utbildningen ger dig en bred behörighet för fortsatta studier inom naturvetenskap och teknik på högskola och universitet. Val av inriktning gör du inför årskurs två.

Digitalt öppet hus

Välkommen till vårt digitala öppet hus. Via det digitala mötet får du träffa lärare och elever och har möjlighet att ställa frågor. Vill du ha fördjupad information om programmets kurser, poäng och hur du ska göra ett val som passar dig, gå in på länken till studie och yrkesvägledaren. Har du frågor om hur vi arbetar med särskilt stöd gå in på länken till Elevhälsan.

Så fungerar digitalt öppet hus.

Träffa lärare på Teknikprogrammet


Datum

Tid

Länk

Presentation av programmet

13 januari

17.30

Öppna mötelänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Presentation av programmet

13 januari

18.15

Öppna mötelänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Presentation av programmet

13 januari

19.00

Öppna mötelänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster


Träffa Studie- och yrkesvägledare


Datum

Tid

Länk

Arne Löfgren, SYV

13 januari

18.00-20.00

Öppna mötelänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Läs mer om Studie- och yrkesvägledarnas arbete


Programpresentation

Inriktningar

Design och produktutveckling

Det här är inriktningen för dig som är intresserad av produktutveckling, teknik och design. Med datorn och handen som främsta redskap jobbar du med digital och traditionell formgivning och utformar nya produkter eller förbättrar redan befintliga. Vi arbetar med designprocessen där du följer en produkts utveckling från idé, via skisser och ritningar, till prototyp och tillverkning.

Informations- och medieteknik

Här får du kunskaper och färdigheter i datorkommunikation, programmering, digital media och webbutveckling. Du kan välja att läsa mer om webbteknik och operativsystem, medieteknik och kommunikation eller att lära dig om utveckling av appar och datorspel.

Produktionsteknik

Du får lära dig hantera produktionsutrustning, verktyg och maskiner samtidigt som du lär dig begrepp, metoder, teknik och utrustning som används inom produktions­tekniken. Undervisningen omfattar både teori och praktik. Du får en bred kunskap om tillverkningsteknik, automation och processer i en utvecklande miljö med verklighetstrogna uppgifter. Inriktningen kan leda direkt till ett arbete inom produktion, samtidigt som du får högskolebehörighet.

Teknikvetenskap

Du ges möjlighet att utveckla dina kunskaper om befintlig teknik och om utveckling av ny teknik med hänsyn tagen till ett hållbart samhälle. Du får ytterligare fördjupning inom teknik, matematik och fysik med siktet inställt på högre studier på universitet eller högskola. Teknikvetenskap är en naturlig väg till civilingenjörs­utbildning eller utlandsstudier.

Branschpartner

Teknikcollege

Mer information

Informationsblad om teknikprogrammet.PDF

Skolverket om teknikprogrammet.länk till annan webbplats

Nyfiken på programmet?

Besök oss gärna. Boka ett besök genom att kontakta studievägledare Arne Löfgren på telefonnummer 023-86918 eller e-post arne.lofgren@falun.se.

Sidan uppdaterad 2021-01-11