Dela sidan på sociala medier

Kontaktinformation

Lugnetgymnasiets bibliotek och flera ungdomar som sitter och läser där

Lugnets bibliotek

Öppettider

Biblioteket är öppet och bemannat under hela skoldagen.

Lugnetgymnasiets bibliotek är en plats för studier och möten. Biblioteket ger dig tillgång till böcker och e-resurser via en egen webbplats som snart lanseras. Våra fackutbildade bibliotekarier handleder och hjälper dig att hitta det du söker. Dessa hjälper även till med tillgängliga medier via Legimus Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. och ILT Inläsningstjänst Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

Följ oss på Lugnetbibliotekets blogg. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Studieplatser

I biblioteket finns ett stort antal studieplatser med möjlighet till enskilt arbete eller arbete i mindre grupper. Här kan du också, tillsammans med din lärare, delta i vår egen populära kombination av lektion och tebjudning: Afternoon Read.

Bibliotekets webbplats

Bibliotekets webb - CSL Saga - är tillgänglig dygnet runt. Det är en innehållsrik sajt för sökande efter information och läsupplevelser under din gymnasietid. På webbplatsen kan du bland annat hantera dina lån och nå de digitala resurser som biblioteket abonnerar på, till exempel Artikelsök, Landguiden och Nationalencyklopedin.

Läs mer om skolbiblioteket Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. och vad biblioteket kan tillföra dig under din utbildning.

Sidan uppdaterad 2020-02-21