Startsida
Lyssna på sidan Lyssna

Dela sidan på sociala medier

Kontaktinformation

Bild på mall som visar måtten

Digitala läromedel på NE.se

NE.se är Nationalencyklopedins portal för digitala läromedel som både lärare och elever vid Falu kommun har tillgång till fram till sommaren. På NE.se finns filmer, skolämnen uppdelade i kapitel, övningar och uppgifter, från årskurs 4 till gymnasiet. Här finner du information om hur du kommer åt och använder tjänsten om dina lärare har planerat nätbaserad undervisning utifrån materialet på NE.se.

Kom igång med digitala läromedel på NE.se

Både lärare och elever kan logga in på NE.selänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster med sina befintliga Google-konton. Om du är inom skolans nätverk så får du direkt tillgång till materialet på NE.se medan användare som är befinner sig hemma klickar på Logga in sedan knappen Logga in med Google.

NE.se Logga in

I plattformen finns en rad olika pedagogiska resuser som uppslagsverk, filmer, temapaket och läromedel med övningar och uppgifter. Läromedlet är uppdelat per skolform och årskurs och innehållet spänner mellan matematik och naturvetenskap, samhällsvetenskap, språk och praktisk-estetiska ämnen.

Varje läromedel utgår från ämnesplanerna och delas upp i kapitel, likt ett traditionellt läromedel.

Digitala läromedel i NE.se

Till varje kapitel finns oftast både övningar och frågeformulär för att träna på innehållet. Lärare kan dela visst typ av innehåll och övningar i Google Classroom med hjälp av direktlänkar.

NE.se övning

Vill du lära dig mer om NE.se?

NE.se har samlat en sida för frågor och svarlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster för både lärare och elever i skolan.

Sidan uppdaterad 2020-03-20