Startsida

Dela sidan på sociala medier

Kontaktinformation

Några barn spelar fiol i en grupp och har rutiga kepsar på sig

Kulturskolan

Välkommen till oss i Kulturhuset tio14!

Vårterminen

Vi startar den mesta undervisningen vecka 3 VT-18. Flera av våra ensembler har första repetitionen vecka 5, men ensembleledarna tar kontakt med sin respektive ensemble i god tid. Dans och verksamheterna för de yngsta börjar vecka 4.

Är du osäker vad som gäller för just dig - kontakta din lärare!

Sportlovsaktivitet

Vi och våra avtryck i världen

Skaparläger med Kulturskolan för dig i årskurs 4-7 på Kulturhuset tio14.

Välj mellan SLÖJD, eller en mix av KONST och DRAMA. Delar av dagarna är vi tillsammans allihop, vissa pass jobbar du tillsammans med de som valt samma ämne som du.

Lunch och frukt under dagen ingår.

När: Sportlovet, vecka 9, måndag-onsdag kl 9-15 (26/2-28/2 2018)

Var: Kulturskolan, Kulturhuset tio14, Teatergatan 5, plan 2.

Kostnad: 350 kr. Faktura kommer att skickas efter sportlovet.

Anmälan: Skicka ett mail med ditt namn adress och telefonnummer senast 8/2 till ewa.lindgren@falun.se. Begränsat antal platser!

I anmälan vill vi veta:

- om du önskar Slöjd eller Konst/Drama

- om du har specialkost/allergi

- om det är något annat vi behöver veta för att kunn möta dig på bästa sätt.

Vad erbjuder Kulturskolan?

På kulturskolan kan du få spela fiol, gitarr, trombon eller något annat spännande instrument. Du kan också sjunga i kör, dansa, spela teater och hålla på med konst. Under 2018 startar vi undervisning i slöjd.

Läs mer om vår undervisning under Musik, Dans, Teater och Konst.

Undervisning, anmälning och avgifter

Undervisningen sker antingen som enskild lektion eller i grupp och kostar lite olika beroende på det. Du kan läsa mer under Avgifter.

Vill du spela tillsammans med andra har vi många olika ensembler och grupper som träffas varje vecka under terminen. Du kan ställa dig i kö till vår instrumentalundervisning när du går i åk 2. På vissa instrument, dans och kör tar vi även in yngre elever.

När du får en plats hos oss får du prova en gång utan kostnad sedan utgår full terminsavgift. Ett 30-tal lärare träffar ca 1000 barn och ungdomar varje vecka. Vi har även projekt i grundskolan där till exempel våra lärare samarbetar med klassläraren i ett kompanjonlärarskap.

Anmälan

Vi erbjuder även verksamhet för de yngstaöppnas i nytt fönster; Sagolek, Festlig fredag, Babysång och Färg- och formlek för familjer med små barn på dagtid. Det är gratis och ingen anmälan behövs.

Vi har också en öppen verksamhet för alla såsom Falu internationella köröppnas i nytt fönster och Naturskolansöppnas i nytt fönster publika evenemang.

Uppsägning av plats gör du enklast via mail till din lärare och till kontaktcenter@falun.se

Om du har frågor så skicka ett mail till kontaktcenter eller ring 023-83 000.

Läs mer om vår undervisning under Musik, Dans, Teater och Konst.

Är det kö på några av våra kurser?

​Om du får en plats på Kulturskolan kommer någon av våra lärare höra av sig till dig i början på terminen eller när det blir en plats ledig under terminen. Några av våra verksamheter har en viss väntetid för att få en plats. Kulturskolans kö.öppnas i nytt fönster

Kalendarium

Just nu! Presentation av våra konserter och evenemang.

 

Sidan uppdaterad 2018-01-15