Startsida

Dela sidan på sociala medier

Kontaktinformation

Några barn dansar och har färgglada sjalar i händerna. Det står Häng med när vi flyttar till Kulturhuset tio14

Kulturskolan

Kulturskolan flyttar till Kulturhuset tio14!


Information inför höstterminens start:
Här på hemsidan fyller vi på med löpande information om dagar och tider för våra gruppverksamheter hösten 2017 allt eftersom det blir klart. Dansens tider är uppdaterade och stämmer. De tider ni har fått i utskick via Kulturskolans lärare stämmer också. Mer information fylls på kontinuerligt.

Nu med start i augusti flyttar nästan alla verksamheter in i Kulturhuset tio14.öppnas i nytt fönster Flera våningsplan med specialinredda rum väntar på oss lärare och elever. Tillsammans med andra verksamheter som också får Kulturhuset tio14 som bas skapar vi en kreativ mötesplats mitt i Falun.

Till dig som är elev på KulturskolanPDF och din familj - läs om hur flytten påverkar er.

Se Kulturskolans Manequin Challenge-film!länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Välkommen till oss i Kulturhuset tio14 i höst!

När första etappen av kulturhusets renovering blir färdig i höst, kommer följande verksamheter att vara på plats för våra elever som har undervisning efter skoltid:

Konstgrupperna, teatergrupperna, kulturförskolan, Frispel, slöjd, körerna, suzukiundervisningen, undervisningen på blås- och stråkinstrument, gitarr, piano, blockflöjt, sång, harpa och nyckelharpa. Även ensemble-verksamheterna kommer att vara på plats, förutom blåsorkestrarna som är kvar i aulan på Hälsinggårdsskolan.

Dansundervisningen kommer till fortsätta på Hälsinggårdsskolan förutom Dansleken som kommer att flytta in i Kulturhuset tio14 vid terminsstart.

De elever som har haft undervisning under skoltid kommer att erbjudas det fortsättningsvis också.

Just nu! Presentation av våra konserter och evenemang. Kolla in Kulturskolans vecka 14-20 maj!PDF

Följ kulturskolan på Facebooklänk till annan webbplats

Vad kan du göra på Kulturskolan?

På kulturskolan kan du få spela fiol, gitarr, trombon eller något annat spännande instrument. Du kan också sjunga i kör, dansa, spela teater och hålla på med konst. Från och med i höst startar vi undervisning i slöjd. Undervisningen sker antingen som enskild lektion eller i grupp och kostar lite olika beroende på det. Du kan läsa mer under Avgifter.

Vill du spela tillsammans med andra har vi många olika ensembler och grupper som träffas varje vecka under terminen. Ett 30-tal välutbildade lärare träffar ca 1000 barn och ungdomar varje vecka och vi har även projekt i grundskolan där våra lärare samarbetar med klassläraren i ett kompanjonlärarskap.

Läs mer om vår undervisning under Musik, Dans, Teater och Konst.

Naturskolanöppnas i nytt fönster är också en del av vår verksamhet. De håller till på Lilltorpet och på Dikarbacken.

När kan man börja spela instrument?

Kulturskolan är öppen för alla oavsett ålder i mån av plats. Du kan ställa dig i kö till vår instrumentalundervisning när du går i åk 2. På vissa instrument tar vi även in yngre elever. När du får en plats hos oss får du prova en gång utan kostnad sedan utgår full terminsavgift.

Anmälan

Vi erbjuder även kulturförskola för familjer med små barn på dagtid. Den är kostnadsfri.

Vi har också en öppen verksamhet vissa datum under läsåret; Festlig fredag, Skapande söndag och andra projekt som vi erbjuder kostnadsfritt.

Står du i kö hos oss?

​Om du får en plats på Kulturskolan kommer någon av våra lärare höra av sig till dig i början på terminen eller när det blir en plats ledig under terminen. Några av våra verksamheter har en viss väntetid för att få en plats. Kulturskolans kö.öppnas i nytt fönster

Hästtagel efterlyses!

Slöjden på kulturskolan i Kulturhuset tio14 efterlyser häst tagel, (häst svans eller man). Gärna ljusbruna toner men alla nyanser och färger fungerar. Vi behöver 8 st ca. 1cm tjocka svans stumpar 20cm långa minst.

Svara gärna med mail till bengt.jonsson@falun.se 


Sidan uppdaterad 2017-08-18