Startsida

Dela sidan på sociala medier

Kontaktinformation

Flera barn sitter och spelar olika instrument såsom piano, saxofon, blockflöjt

Kulturskolan

Välkommen till Kulturskolan i Falun

KulturskolanPDF är en mötesplats för barn, unga och vuxna. Hösten 2017 kommer verksamheten att flytta till nya lokaler i före detta Folket hus, numera Kulturhuset tio14.länk till annan webbplats

Musik, dans, teater och konst är en del av verksamheterna på kulturskolan. Från 2017 kommer även slöjd vara en del av vår verksamhet i Kulturhuset. Vi har en bred inriktning i fråga om genre och har som mål att nå alla barn och ungdomar i Falu kommun med undervisning av hög kvalité. Vi har även ett varierat utbud som vi erbjuder förskolor och skolor och vi samarbetar med gymnasiets estetiska program. Tillsammans med våra elever deltar Kulturskolan i flera publika projekt och arrangerar över hundra konserter, föreställningar och utställningar för Faluborna varje år Dessutom kan du kostnadsfritt ta del av vår öppna verksamhet genom bland annat Kulturförskolan på stadsbiblioteket, Falu internationella kör och Naturskolans pedagogiska djurhållning på Dikarbacken.

Naturskolanöppnas i nytt fönster är också en del av vår verksamhet. De håller till på Lilltorpet och på Dikarbacken.

Just nu! Presentation av vår utåtriktade verksamhet under terminen.

Följ kulturskolan på Facebooklänk till annan webbplats

Verksamhet

På kulturskolan kan du få spela fiol, gitarr, trombon eller något annat spännande instrument. Du kan också sjunga i kör, dansa, spela teater och hålla på med konst. Undervisningen sker antingen som enskild lektion eller i grupp och kostar lite olika beroende på det. Du kan läsa mer under Avgifter.

Vill du spela tillsammans med andra har vi många olika ensembler och grupper som träffas varje vecka under terminen. Ett 30-tal välutbildade lärare träffar ca 1000 barn och ungdomar varje vecka och vi har även projekt i grundskolan där våra lärare samarbetar med klassläraren i ett kompanjonlärarskap.

Läs mer om vår undervisning under Musik, Dans, Teater och Konst.

När kan man börja spela instrument?

Kulturskolan är öppen för alla oavsett ålder i mån av plats. Du kan ställa dig i kö till vår instrumentalundervisning när du går i åk 2. På vissa instrument tar vi även in yngre elever. När du får en plats hos oss får du prova en gång utan kostnad sedan utgår full terminsavgift.

Vår verksamhet riktar sig främst till målgruppen 3-20 år men vi har även aktiviteter för yngre barn.

Anmälan

För yngre åldrar erbjuder vi också kulturförskola. Den är kostnadsfri.

Vi har också en öppen verksamhet vissa datum under läsåret; Festlig fredag, Skapande söndag och andra projekt som vi erbjuder kostnadsfritt.

Står du i kö hos oss?

​Om du får en plats på Kulturskolan kommer någon av våra lärare höra av sig till dig i början på terminen eller när det blir en plats ledig under terminen. Några av våra verksamheter har en viss väntetid för att få en plats. Kulturskolans kö.öppnas i nytt fönster

Sidan uppdaterad 2017-03-17