Startsida

Dela sidan på sociala medier

Kontaktinformation

En tjej täljer med kniv

Slöjd

Ett nytt ämne på Kulturskolan

Kulturskolan genomför en unik investering för att kunna erbjuda slöjd inom ramen för Kulturskolans verksamhet. Vår ambition är att starta upp verksamheten i nya lokaler i Kulturhuset tio14 under hösten 2017. I och med den stora satsningen kommer slöjden ha en viktig och naturlig plats i Kulturskolans utbud vilket är unikt jämfört med övriga kulturskolor i landet.

Synliggöra och inspirera till traditionellt slöjdande

Satsningen innebär ställa till förfogande, synliggöra och inspirera till traditionellt slöjdande. Lokaler för gruppverksamhet som kan anpassas efter olika behov kommer att finnas och både den mjuka och hårda slöjden kommer att vara representerad. Målgruppen 0-100 år kommer att få möjlighet att prova på olika hantverkstekniker, använda sig av återbruk samt att få arbeta i naturens egna material. Ambition finns att kunna erbjuda svartsmide i en nära framtid i samarbete med Naturskolan och eventuellt Falu gruva.

Vi önskar och söker samarbete med Faluns föreningar och vi har idag ett gott samarbete med Falu hemslöjdsförening.

Hästtagel efterlyses!

Slöjden på kulturskolan i Kulturhuset tio14 efterlyser häst tagel, (häst svans eller man). Gärna ljusbruna toner men alla nyanser och färger fungerar. Vi behöver 8 st ca 1 cm tjocka svans-stumpar 20 cm långa minst.

Svara gärna med mail till bengt.jonsson@falun.se

Mer information

Se Kulturhuset tio14 sidaöppnas i nytt fönster eller följ oss på Kulturskolans facebooksida.länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Kontakt

Se kontaktuppgifter under kontaktikonen på sidans verktygsfält (ovanför sidans rubrik).

Sidan uppdaterad 2017-11-06