Lyssna på sidan Lyssna

Dela sidan på sociala medier

Kontaktinformation

Flera personer som dansar på en scen med mask för ögonen

Dans

Kulturskolan har dansundervisning för grupper från åldern tre år och uppåt. Grupperna är åldersindelade och har lite olika inriktning.

Dansgrupper

Danslek: 3-5 år

Rytmik, motorik och rörelse i grupp tillsammans med en musiker och en danspedagog. Mycket danslek, fantasi och improvisation. Vi avslutar terminen med en dansuppvisning i Kulturhuset tio14. 

Torsdagar: Grupp 1 klockan 16.00-16.40, grupp 2 klockan 16.40-17.20.
Lärare: Emilia Fogelberg.

Mini-hop: 4-6 år

Hip Hop för yngre barn. Lekfull rytmik och motorik med hip hop-känsla. Vi lär oss puls, rytmer och koreografi men fokus ligger på rörelseglädje, improvisation och fantasi. Vi avslutar terminen med en dansuppvisning i Kulturhuset tio14. 

Måndagar 16.30-17.10.
Lärare: Emilia Fogelberg.

Barndans: 5-6 år

Lekfull rytmik, motorik och stegträning. Tar vara på rörelseglädjen och bygger upp goda baskunskaper för elevens fortsatta dansutveckling genom danslek, ramsor och åldersanpassade teknikövningar. Vi avslutar terminen med en dansuppvisning i Kulturhuset tio14. 

Tisdagar 16.30-17.10.
Lärare: Emilia Fogelberg.

Dansmix/Discokulor: 6-7 år

Dansens grunder på ett lekfullt vis. Fokus ligger på koordination,rytmik och rörelseglädje. Vi använder olika musikstilar som inspirationskälla för improvisationer och rörelseövningar. Vi lär oss flera koreografier under terminen och visar upp dem på vår dansuppvisning i Kulturhuset tio14. 

Måndagar 17.20-18.00
Lärare: Emilia Fogelberg.

Discogrodorna: 8-10 år

Vi övar dansteknik, balans, koordination och improvisation och utvecklar kroppen som uttrycksmedel. Vi tränar på scennärvaro och framförande och vi avslutar terminen med en dansuppvisning i Kulturhuset tio14. Vi använder oss av olika musikstilar som inspirationskälla för improvisation. Discogrodorna är en så kallad fortsättningsgrupp och barnet bör ha gått på någon form av dans innan.

Måndagar 16.30-17.20
Lärare: Emmy Park

Hip Hop1: ca 6-8 år

En dansstil med mycket fokus på känsla och rytm. Vi jobbar med improvisation, koordination, koreografi och givetvis rörelseglädje. Tillsammans tränar vi fram coola moves. Vi avslutar terminen med en dansuppvisning i Kulturhuset tio14

Tisdagar 18.00-18.40

Lärare: Emilia Fogelberg.

Hip Hop 2: ca 9-10 år

En dansstil med mycket fokus på känsla och rytm. Vi jobbar med improvisation, koordination, koreografi och givetvis rörelseglädje. Kursen innehåller också dansteknik. Tillsammans tränar vi fram coola moves. Vi avslutar terminen med en dansuppvisning i Kulturhuset tio14.

Torsdagar 17.30 – 18.15.
Lärare: Emilia Fogelberg.

Hip Hop 3: ca 11-14 år

En dansstil med mycket fokus på känsla och rytm. Vi jobbar med improvisation, koreografi, dansteknik och stegkombinationer. Kursen innehåller viss åldersanpassad styrketräning, träning i scenisk närvaro men givetvis ligger störst vikt vid att skapa dansglädje. Tillsammans tränar vi fram coola moves. Vi avslutar terminen med en dansuppvisning i Kulturhuset tio14.

Tisdagar 18.45 – 19.45 (OBS! ny tid från vecka 40)
Lärare: Emilia Fogelberg.

Discostjärnorna, dansmix för nybörjare 7-9 år

Dansmix innebär att vi får prova på olika typer av dansstilar. Vi blandar bland annat discodans och jazz och sätter ihop en koreografi som vi visar upp på vår dansavslutning. Vi övar dansteknik, balans, koordination och improvisation och utvecklar kroppen som uttrycksmedel. Olika musikstilar fungerar som inspirationskälla för lekfull improvisation.

Tisdagar 17.20 - 18.00.
Lärare: Emilia Fogelberg.

Showdance: 10-13 år

Dans med inslag av olika stilar, bland annat jazz och disco. Vi jobbar med dansteknik, viss åldersanpassad styrketräning, smidighet och koordination. Varje termin jobbar vi fram en koreografi som vi visar upp på dansavslutningen. Det läggs fokus på scennärvaro, eget uttryck och givetvis dans-och-rörelseglädje.

Måndagar 17.30 – 18.30.
Lärare: Emmy Park.

Show 2

Lektionen börjar med en uppvärmning. Vi övar in olika diagonaler med stegkombinationer över golvet. Olika koreografier och danskombinationer läggs sedan till. Musiken varierar mellan det senaste inom populärmusik, gammalt och nytt. Vi tränar på scennärvaro och framförande och vi avslutar terminen med en dansuppvisning i Kulturhuset tio14. Undervisningen byggs på i takt med deltagarnas ålder och mognad.

Onsdagar 16.40-17.40.
Lärare: Emmy Park.

Show 3 O

Du utvecklar ditt eget uttryck i dansandet. Det blir mer avancerade teknikövningar och stegkombinationer. Vi bekantar oss med olika dans- och musikstilar. Vi avslutar terminen med en dansuppvisning i Kulturhuset tio14. 

Onsdagar 17.45-18.45.
Lärare: Emmy Park.

Show 3 M

Du utvecklar ditt eget uttryck i dansandet. Det blir mer avancerade teknikövningar och stegkombinationer. Vi bekantar oss med olika dans- och musikstilar. Vi avslutar terminen med en dansuppvisning i Kulturhuset tio14.

Måndagar 18.30 – 19.30.

Kulturskolans danskompani (fd Showgruppen)

Denna grupp riktar sig till de elever som dansat länge och har utvecklat en god danserfarenhet. Vi framträder i olika konserter och produktioner. Varierande musik och dansstilar. Vi håller ett högt tempo. Fokus ligger på teknik, kondition, kreativitet och uppträdande. Både tjejer och killar är välkomna!

Onsdagar 18.50-20.20.
Lärare: Emmy Park.

Avgift

600 kronor per termin

Anmälan

Skicka in ditt intresse på sidan för anmälan dans.

Kontakt

Kontakta gärna våra danspedagoger. Du kan e-posta till:

Sidan uppdaterad 2020-02-24