Lyssna på sidan Lyssna

Dela sidan på sociala medier

Kontaktinformation

Flera barn som slöjdar

Slöjd

Ett nytt ämne på Kulturskolan

Kulturskolan genomför en unik investering för att kunna erbjuda slöjd inom ramen för Kulturskolans verksamhet. Vår ambition är att kunna starta upp verksamhet i våra nya lokaler i Kulturhuset tio14 under vårterminen 2019. I och med den stora satsningen kommer slöjden ha en viktig och naturlig plats i Kulturskolans utbud vilket är unikt jämfört med övriga kulturskolor i landet.

Vi kommer att starta nybörjarkurser för både barn och vuxna, prioriterade kommer att vara barn från tio år och uppåt. I takt med att vi får den nödvändiga utrustningen kommer utbudet att öka, håll utkik på hemsidan och på Facebook.

Synliggöra och inspirera till traditionellt slöjdande

Satsningen innebär ställa till förfogande, synliggöra och inspirera till traditionellt slöjdande. Lokaler för gruppverksamhet som kan anpassas efter olika behov kommer att finnas och både den mjuka och hårda slöjden kommer att vara representerad. Målgruppen kommer att få möjlighet att prova på olika hantverkstekniker, använda sig av återbruk samt att få arbeta i naturens egna material. Ambition finns att även kunna erbjuda svartsmide i en nära framtid i samarbete med Naturskolan och eventuellt Falu gruva.

Vi önskar och söker samarbete med Faluns föreningar och vi har idag ett gott samarbete med Falu hemslöjdsförening.

Ledare: Bengt Jonsson, Pierina Wester och Finn Pranter.

Mer information

Se Kulturhuset tio14 sidaöppnas i nytt fönster eller följ oss på Kulturskolans facebooksida.länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Kontakt

Se kontaktuppgifter under kontaktikonen på sidans verktygsfält (ovanför sidans rubrik).

Ämneskurs slöjd

Nu kan du som är 10 år och äldre anmäla dig till slöjd som kurs under vårterminen!

Gå in under rubriken Anmälan och fyll i dina personuppgifter och under 'övrigt' fyller du i 'slöjd'. Våra lärare tar kontakt med dig och meddelar om du har fått en plats. Det är begränsat antal platser.

En tjej klipper i ett grått tyg
Sidan uppdaterad 2019-05-27