Startsida

Dela sidan på sociala medier

Kontaktinformation

Mentorpar som ler mot varandra

Mentorsprogram

Vill du vara med och ge en tonåring kraft att växa!

"Jag tycker att det har varit jättekul med många skratt och spännande samtal! Jag har inte behövt mer än finnas där för honom. På vägen har jag lärt mig massor, både om hur det är att vara 14 år och om mig själv."

Du kan bli mentor åt en ungdom

Många ungdomar saknar en vuxen att prata med om det som är jobbigt, känns viktigt eller som precis vad som helst. Som mentor kan du träffa en ungdom regelbundet under en längre tid, bygga upp ett förtroende och bli ett betydelsefullt stöd i stort och smått. Du kan också inspirera elever genom att besöka en skola och berätta om ditt yrke. Vi har flera olika typer av mentorskap, allt från en insats på några timmar, till ett längre engagemang, som ett mentorprogram. Och kom ihåg att du själv också får möjlighet att växa som person genom ett engagemang i Mentor.

Tillsammans ger vi unga kraft att växa

Mentor Sverige är en ideell organisation som arbetar för att ge ungdomar självkänsla och kraft att växa genom mentorskap. Tack vare vårt samarbete med skolor och kommuner runt om i Sverige kan vi erbjuda olika typer av mentorskap, till många olika typer av ungdomar. Vi vänder oss till alla mellan 13 och 17, ambitiösa och omotiverade, glada och ledsna, de med alla rätt på proven och de med tankarna på annat. Med stöd och självkänsla kan de fatta positiva beslut, oavsett om det handlar om att undvika droger eller stå upp för en kompis.
Gemensamt för alla är att de själva har valt att delta i våra mentorprogram.

Så här funkar det

Falu kommun samarbetar sen september 2013 med den ideella föreningen Mentor som har verksamhet i 11 kommuner runt om i Sverige. Falun är den första kommunen i Dalarna.

Mentor är en i ideell förening som politiskt och religiöst oberoende och finansieras främst av Näringslivet men har även ett 90-konto. HM Drottning Silvia är grundare, beskyddare och hedersledamot i Mentors styrelse.

Mentor arbetar för att ge våra ungdomar: Bättre självkänsla och starkare tro på framtiden med hjälp av vuxna förebilder.

Film med tre mentorpars berättelse

Kontakt

Ansvarig för Mentor i Falu kommun är Lasse Westin. Kontakta gärna honom om du har några frågor eller funderingar. Kontaktinformation hittar du under kontaktikonen i verktygsfältet (ovanför sidbilden).

Sidan uppdaterad 2017-06-20