Lyssna på sidan Lyssna

Dela sidan på sociala medier

Kontaktinformation

En grupp barn och två vuxna med gammeldags kläder

Anmälan världsarvspedagogisk nätverksträff Falun, 19–21 augusti 2020

Välkommen till Världsarvet Falun och den världsarvspedagogiska nätverksträffen den 19 – 21 augusti 2020.

Konferensen startar och slutar vid Falu Gruva. Under dagarna besöker vi även bergsmansbygden och trästadsdelen Elsborg där gruvarbetarna bodde.

Vi kommer att arbeta med källorna till våra världsarv, varvat med erfarenhetsutbyten, workshops och utflykter där delar av Faluns pedagogiska världsarvsprogram presenteras.

Vi kan ta emot max 40 personer, så det är först till kvarn som gäller!

Välkommen till Falun!

Inbjudan Världsarvspedagogisk nätverksträff (PDF)PDF

Pris

1 200 kronor + moms/person inklusive boende på Rankhyttans herrgård, handduk, lakan, samtliga måltider, fika och busstransporter. Anmälan är bindande.

Antal deltagare

Max antal deltagare: 40

Lokal / Plats:

Världsarvshuset, Falu Gruva. Långtidsparkering finns vid Falu Gruva för 20 kr per dygn. Det tar ca 20 minuter att promenera till Falu Gruva om man kommer med tåg.

Datum, tid:

2020-08-19 kl. 12:00 -- 2020-08-21 kl. 13:00

Sista anmälningsdatum

Torsdag 30 april 2020

Uppgifter kontaktperson

Evis Engman, Falu kommun
E-post: evis.engman@falun.se
Telefonnummer: 023-861 11

Val av workshop torsdag 2020-08-20

På torsdagen 12.45 arrangeras tre parallella workshops, varför ni vid anmälan måste ange vilken workshop ni helst önskar att gå på.

1) Dra mig baklänges!

Ett skolprogram för årskurs 2 där vi levandegör vår lokalhistoria på ett lustfyllt sätt med alla sinnen vid stadens äldsta gruvarbetargård från 1600-talet. Vi förflyttar oss hundra år tillbaka i tiden och alla får en ny roll. Vi deltar aktivt i de dagliga göromålen. De sociala, ekonomiska och tekniska förhållandena levandegörs under dagen och efter tidsresan finns mycket att samtala och reflektera över tillsammans.

2) Natur, kultur och teknik i bergsmansbygd

Ett ämnesövergripande skolprogram för årskurs 4 där ett av våra utomhuspedagogiska klassrum är ett kulturhistoriskt landskap med anor från 1000-talet, då malmen i Falun började brytas. Här får ni prova gamla tekniker när ni arbetar med bergsmännens tre näringar: bergsbruk, skogsbruk och jordbruk.

3) Arkeologi i ett världsarv

Genom arkeologiska föremål som hittats vid utgrävningar i Falun lär vi oss mer om de människor som bodde i staden under 1600-talet. Vi kommer även samtala kring upplägg och erfarenheter som dragits av det arkeologikollo som ägt rum under två somrar som ett samarbete mellan Dalarnas museum och Falu kommun via Falu Naturskola.

Anmälningsformulär

Anmälan världsarvspedagogisk nätverksträff Falun, 19–21 augusti 2020länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Sidan uppdaterad 2020-04-03